Αυτή δεν του κάθισε, αυτός τη σκότωσε και… αθωώθηκε!

Έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε διάφορους περίεργους νόμους που υπάρχουν σε διάφορες περιοχές των ΗΠΑ ή για εκκεντρικές δικαστικές αποφάσεις, αλλά η είδηση αυτή προκαλεί ίλιγγο. Ένας νομοταγής Αμερικανός πολίτης κάλεσε στο σπίτι του, την παραμονή Χριστουγέννων του 2009, μια συνοδό (escort), πιστεύοντας ότι η αμοιβή της (150 δολάρια) περιλάμβανε και σεξ, και όταν εκείνη έφυγε αρνούμενη, την πυροβόλησε. Η κοπέλα έμεινε παράλυτη και μερικούς μήνες αργότερα πέθανε. Τις προάλλες, το δικαστήριο αθώωσε τον δράστη, επειδή οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι δεν ήθελε να τη σκοτώσει αλλά απλώς να εμποδίσει την κλοπή της περιουσίας του. Βλέπετε, στο Τέξας υπάρχει νόμος βάσει του οποίου επιτρέπεται να σκοτώσεις κάποιον αν μπει σπίτι σου τη νύχτα για να σε κλέψει -και αν έχεις να πληρώσεις ευρηματικό δικηγόρο, οι ένορκοι δεν θέλουν και πολλή πίεση για να δεχτούν τη διασταλτική ερμηνεία του νόμου, ιδίως αν είσαι λευκός πλούσιος άντρας και το θύμα μια φτωχή πόρνη. Φυσικά, μόλις αθωώθηκε, ο κατηγορούμενος ευχαρίστησε τους δικηγόρους του και τον Θεό.

Από την ιστοσελίδα του Νίκου Σαραντάκου (8 Ιουνίου 2013):

Τι να πούμε; Αποτέλεσμα μια κοπέλα νεκρή, ένας δολοφόνος (που κυκλοφορεί ελεύθερος) περισσότερος… και μια δικαιοσύνη όχι απλώς τυφλή, αλλά με χέρια βαμμένα στο αίμα. 

«Μια πουτάνα λιγότερη» έγραψαν φασιστοειδή σε τοπικά φόρουμ, που δεν έχουν πολλές διαφορές με εγχώριους νεοναζί που έκαναν ανάλογα εμετικά σχόλια στη δολοφονία του 18χρονου αντιφασίστα από νεοναζί.. H συντηρητική κοινωνία του Τέξας μπορεί να στενάξει με ανακούφιση…

 

 

 

Απάντηση