Στρατόπεδο συγκέντρωσης η ΕΡΤ!

Δεν είναι υπερβολικός, ούτε μεταφορικός ο τίτλος! Αφού το αστυνομικό κράτος που χτίζουν όλες ανεξαιρέτως οι τελευταίες κυβερνήσεις γιγαντώνεται θεσμικά, χρειάζεται και νέες εγκαταστάσεις. Μιας λοιπόν και η αστυνόμευση και η καταστολή έχουν πλέον προτεραιότητα έναντι της ενημέρωσης, το γεγονός ότι η ΕΡΤ συνορεύει με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, οδήγησε στο προφανές για την τρικομματική κυβέρνηση αλλά πρωτοφανές για τους υπόλοιπους συμπέρασμα ότι μπορεί να επεκταθεί στις κτιριακές εγκαταστάσεις της ΕΡΤ!

Ήδη, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας συνοδευόμενος από τον αρμόδιο υπουργό Τύπου Σίμο Κεδίκογλου, πραγματοποίησαν επίσκεψη – αυτοψία στα στούντιο της ΕΤ1, προκειμένου να δουν ποιες είναι οι κατάλληλες εγκαταστάσεις για να μετατραπούν σε Κέντρο Υποδοχής  Αλλοδαπών, ένα δηλαδή από τα κακόφημα στρατόπεδα συγκέντρωσης – προθαλάμους απελάσεων.

Δεν υπάρχει πιο ενδεικτική επιβεβαίωση για το γεγονός ότι η μνημονιακή κυβέρνηση της Δεξιάς ακολουθεί πιστά την ατζέντα της Χρυσής Αυγής: Περιορίζει τη δημόσια ενημέρωση, επεκτείνει το ξενοφοβικό μένος!

Όπως εύστοχα υπενθύμισε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σ. Κεδίκογλου «όταν από την προηγούμενη Διοίκηση της ΕΡΤ ετέθη για πρώτη φορά το θέμα της παραχώρησης  των studio για αλλότριες δράσεις, τότε το είχε καταδικάσει και είχε διαμαρτυρηθεί. Σήμερα πρωτοστατεί. Του υπενθυμίζουμε ότι η ΕΤ1 ανήκει στην ΕΡΤ και όχι στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

Απάντηση