Καψής για νέα ΔΤ: Πρόχειρα ναι, γρήγορα όχι

 

Αν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ εκκενώσουν το κτίριο της Αγίας Παρασκευής, ώστε να είναι δυνατή η εκπομπή σήματος από εκεί, τότε θα υπάρξει ένα «πρόχειρο δελτίο ειδήσεων» της ΔουΤου.

Θαυμάστε ακρίβεια από έναν αστέρα της πολιτικής και της δημοσιογραφίας. Το δελτίο ειδήσεων της αναμορφωμένης δημόσιας τηλεόρασης δεν θα είναι ούτε σύντομο, ούτε αναλυτικό, ούτε πολιτικό, ούτε lifestyle, ούτε νεανικό, ούτε για όλες τις ηλικίες: θα είναι απλώς πρόχειρο, όπως πρόχειρος ήταν όλος ο τρόπος με τον οποίο μπήκε λουκέτο στην ΕΡΤ.

Σε συνέντευξή του στον Real FM, o κ. υφυπουργός είπε επίσης ότι θα συναντηθεί με εκπροσώπους των εργαζομένων ώστε «να προχωρήσουμε σε μια κανονική εκπομπή προγράμματος, καλοκαιρινού φυσικά, αλλά με δελτία ειδήσεων, με κάποιες ενημερωτικές εκπομπές». («Μαζί θα ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ», που έλεγε και κάποιος αείμνηστος.) Άραγε το πρόγραμμα που πρόβαλλε εδώ και δύο περίπου χρόνια η ΕΡΤ, με ευθύνη των διορισμένων διοικήσεών της, ξεχώριζε σε χειμερινό και θερινό; Με επαναλήψεις μάς μπούκωνε χειμώνα-καλοκαίρι!

500 άτομα θέλει να προσλάβει για το μεταβατικό φορέα ο Π. Καψής, αφού οι 2.000, που θα προσληφθούν συνολικά, δεν χωράνε στα κτίρια της Κατεχάκη, όπως εξηγεί. Μην το λέτε αυτό, κύριε υφυπουργέ. Όλοι οι καλοί χωρούν «και» στην Κατεχάκη ή μάλλον όλα τα μικρά ερπετά χωρούν.

Πάντως, η ΝΕΤ των απολυμένων (ή μάλλον των υπαλλήλων που επισήμως ΔΕΝ υπάρχουν) κάθε άλλο παρά «πρόχειρα» δελτία ειδήσεων εκπέμπει και μάλιστα τρεις φορές την ημέρα -σημάδι ότι η προχειρότητα είναι αποκλειστική ιδιότητα της κυβέρνησης.

«Ντύσου πρόχειρα και βάλε το μαγιό σου». Σκέψου πρόχειρα και ασυνάρτητα  και εξασφάλισε μια θέση επίορκου στο πάρτι, στο Εποπτικό Συμβούλιο, στο νέο ΔΣ, στο δημοσιογραφικό δυναμικό της νέας κυβερνητικής τηλεόρασης. Αυτή την πρόσκληση απευθύνει το δικομματικό εξάμβλωμα στον δημοσιογραφικό, τον πνευματικό και τον τεχνικό κόσμο. Όσο πιο πολύ σκύψεις, τόσο πιο εύκολα θα φας χώμα.

Απάντηση