Όχι σε «αιώνιους» φοιτητές, ναι σε «αιώνιους» υπουργούς!

Οι τεχνοκράτες πενταετούς υπηρεσίας πρόδρομοι των «αιωνίων» υπουργών 

Υπερεξουσίες πάνω από την κυβέρνηση και θητεία για πέντε χρόνια σε γραμματείς νέου τύπου 

 

Ενώ καταργούν την μονιμότητα σε όλες τις εργασιακές σχέσεις αναγκάζοντας τους εργαζόμενους σε μεγάλα διαστήματα ανεργίας με σύντομα διαλείμματα επισφαλούς και κακοπληρωμένης απασχόλησης τώρα διορίζουν «ισχυρούς άνδρες» για πέντε χρόνια την ίδια ώρα που  θεωρείται αμφίβολο αν η κυβέρνηση θα αντέξει παραπάνω από έναν χρόνο ακόμα.

Ο σημερινός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων Χάρης Θεοχάρης είναι ο νέος ισχυρός άνδρας του υπουργείου Οικονομικών καθώς με απόφαση του υπουργού Οικονομικών επελέγη για τη θέση του γ.γ γραμματέα εσόδων. Μάλιστα αποκτά υπερεξουσίες θα κρατήσει υπό την εποπτεία του και την ΓΓΠΣ.

Οι αλλαγές αυτές συνδέονται με τους σχεδιασμούς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για αναθεώρηση του Συντάγματος και θέσπιση θέσης «μόνιμου’ υπουργού στα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών πάνω και πέρα από την εκάστοτε κυβέρνηση ώστε με τον τρόπο αυτό να δεσμεύσουν και τις επόμενες κυβερνήσεις ανεξάρτητα από τη λαϊκή ετυμηγορία στη συνέχιση της ίδιας πολιτικής!

 

Μονιμότητα και μπόνους για το «χρυσό αγόρι»

Η θητεία του νέου γραμματέα θα είναι πανταετής. Ο Χ. Θεοχάρης θα υπογράψει συμβόλαιο παραγωγικότητας με το οποίο θα αναλάβει την επίτευξη συγκεκριμένων εισπρακτικών στόχων. Η επίτευξη αυτών των στόχων, θα αξιολογείται σε ετήσια βάση ενώ η επίτευξη στόχων μπορεί να φέρει και bonus για τον νέο γραμματέα.

 

Στοιχεία από fmvoice.eu

 

Απάντηση