Πώς με έναν τίτλο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ «μπήκε» στον …ΣΥΡΙΖΑ!

Αλλάζοντας τον τίτλο ενός άρθρου δημιουργείς εντυπώσεις που διαστρέφουν το περιεχόμενο, αυτό το γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν ελάχιστη επαφή με τα μέσα ενημέρωσης. Μια τέτοια λαθροχειρία έκανε την Κυριακή 20 Μαΐουκαι η εφημερίδα Εποχή, που απηχεί απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και της συνιστώσας του ΑΚΟΑ, δημιουργώντας την εντύπωση ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θεωρεί αναγκαία την «εκλογική συνεργασία» με τον ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια ακριβώς στιγμή που αποφάσισε το αντίθετο, δηλαδή την αυτόνομη κάθοδό της!

Το άρθρο με τον τίτλο «ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Αναγκαία η πολιτική και εκλογική συνεργασία» παραγγέλθηκε από τη συντακτική επιτροπή της Εποχής στο μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χρήστο Τουλιάτο. Ο συντάκτης έδωσε τίτλο στο κείμενό του «Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση» και σε αυτό εκτίμησε με αρκετά αόριστο είναι αλήθεια τρόπο ότι υπάρχει η ανάγκη «πολιτικής και εκλογικής συνεργασίας των δυνάμεων που στρατεύονται ολόψυχα στην οργάνωση του λαού και σε αναγκαίους προγραμματικούς άξονες για το χρέος, το ευρώ και την ΕΕ». Η σύνταξη της εφημερίδας εξέλαβε το κείμενο αυτό ως κείμενο διαφωνίας με την επίσημη θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κάτω από αυτό πρόσθεσε ένα ρεπορτάζ για τη συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ όπου αναφέρεται πως «κατά τη διάρκεια της συζήτησης, φάνηκε διάσταση απόψεων», γινόταν η εκτίμηση ότι «στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση αναμένεται να δοθεί μάχη για την τελική απόφαση, καθώς το συμμαχικό σχήμα φαίνεται να είναι διχασμένο», όπου το επίδικο είναι αν θα γίνει ή όχι συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ο συντάκτης δημοσιοποίησε μια ανακοίνωση, όπου σε έντονα προσωπικό ύφος χαρακτηρίζει τη στάση της Εποχής «ανανεωτικό σταλινισμό» και μεταξύ πολλών άλλων αναφέρει: «Είναι θλιβερό και ενταγμένο εντός μίας μικροκομματικής αντιπαράθεσης χωρίς αρχές, να χρησιμοποιείται το άρθρο μου, να στήνεται και να διαστρεβλώνεται προκειμένου να αξιοποιηθεί σε ένα εκλογικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ». Όπως καταγγέλλει ο Χρήστος Τουλιάτος, «έγινε σκόπιμη χρησιμοποίηση του άρθρου παρά τους σκοπούς του συντάκτη του και, το χειρότερο, σε πλήρη αναντιστοιχία με το περιεχόμενο και το πνεύμα του», κάνοντας λόγο για «λαθροχειρίες» και «αντιπαράθεση χωρίς αρχές».

 

2 thoughts on “Πώς με έναν τίτλο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ «μπήκε» στον …ΣΥΡΙΖΑ!

  • 23 Μαΐου 2012 at 16:00
    Permalink

    καμία σχέση με την πραγματικότητα η δήλωση του κ. Τουλιάτου, όπως φαίνεται και από το site και την έντυπη «εποχή» – μόνο ο ίδιος κατάλαβε αυτό που λέει

    Reply

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: