Καθαρή εντολή ζητούν τα επιμελητήρια

OΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΥΜΑ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ζητά το επιχειρηματικό υπερκράτος. Τρεις μέρες πριν τις εκλογές, οι πρόεδροι των επτά μεγαλύτερων διμερών επιμελητηρίων (Ελληνοαμερικανικό, Ελληνοβρετανικό, Ελληνογερμανικό κ.ά.) έδωσαν συνέντευξη τύπου για να υποστηρίξουν ότι ο προεκλογικός διάλογος κινείται σε λάθος κατεύθυνση και να επικρίνουν τους πολιτικούς επειδή οδήγησαν τη χώρα στην «πέμπτη εθνική καταστροφή».

Οι επτά πρόεδροι ζητούν «καθαρή» εντολή όχι για τον Α. Σαμαρά, αλλά για την πάρτη τους. Ζητούν να συγκροτηθεί ένα επιχειρηματικό διευθυντήριο από 15-20 τεχνοκράτες που θα έχουν τη γενική εποπτεία ενός «κέντρου διακυβέρνησης» ώστε να επιτευχθούν οι (νεοφιλελεύθερες) μεταρρυθμίσεις, να διευκολυνθούν οι επενδύσεις και να τηρηθούν οι διεθνείς υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα. Το κέντρο αυτό θα έχει συμβουλευτικό, αλλά προφανώς βαρύνοντα ρόλο στα θέματα φορολογίας, αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης (βλ. λεηλασίας) της δημόσιας περιουσίας.

Αν η «Μικρή Βουλή» σημάδεψε τα χρόνια της χούντας, η Μικρή Επιχειρηματική Βουλή φιλοδοξεί να σφραγίσει την εποχή του εξαρτημένου ελληνικού καπιταλισμού.

2 thoughts on “Καθαρή εντολή ζητούν τα επιμελητήρια

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: