Διαδήλωση επιστρατευμένων την Παρασκευή

Συγκέντρωση ενάντια στην επιστράτευση των καθηγητών, των ναυτεργατών και των εργαζομένων του Μετρό θα γίνει την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013, στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα (Όθωνος και Αμαλίας). Οι επιστρατευμένοι εργαζόμενοι αγωνίζονται για να αρθεί το απαράδεκτο καθεστώς της επιστράτευσης και να καταργηθεί οριστικά ως μέσο χειραγώγησης των εργαζομένων και καταπάτησης των δικαιωμάτων τους.

Όπως αναφέρει  ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων σε ανακοίνωσή του, «αγωνιζόμαστε για να παρθεί πίσω η επιστράτευση που επέβαλε αυταρχικά και αντισυνταγματικά στους καθηγητές, τους ναυτεργάτες και τους εργαζόμενους στο Μετρό. Η τρικομματική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συνεχίζει το γνωστό αντιδημοκρατικό της κατήφορο του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», της τρομοκράτησης και της καταστολής, όταν οι εργαζόμενοι αποφασίζουν να παλέψουν ενάντια στην καταστροφική πολιτική της.

Καλούμε όλα τα συνδικάτα να εκφράσουν την έμπρακτη υποστήριξη τους και να βρεθούμε μαζί τους στο δρόμο για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην εργασία και τη ζωή, αλλά και το δικαίωμα στον αγώνα και την απεργία».

Τα αιτήματα της συγκέντρωσης είναι να καταργηθεί οριστικά η επιστράτευση και να βγουν όλοι οι εργαζόμενοι μαζί στον αγώνα για το δικαίωμα στην εργασία και την απεργία. «Παλεύουμε ενάντια στις απολύσεις, στοι ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών, στην εξαθλίωση των εργαζομένων», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Απάντηση