Τέλος το νταβατζιλίκι για τον ΕΟΠΥΥ στα τηλ 14ΧΧΧ

Κυβερνητική δέσμευση για την κατάργηση των ιδιωτικών τηλεφωνικών αριθμών που χαρατσώνουν άγρια τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ για να κλείσουν ένα ραντεβού ή να παράσχουν πληροφορίες έδωσε από τη Βουλή ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς. Όπως είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Δημήτρη Στρατούλη, «αίρω την πολιτική μου στήριξη σε αυτά τα τηλέφωνα». Είχε προηγηθεί η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τις εταιρείες όπου τους ζητήθηκε να προχωρήσουν σε μειώσεις τιμολογίων και αυτές απάντησαν με μειώσεις μόνο 10%.

Ο α. υπουργός πρόσθεσε: «Η νομική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ είναι στη διαδικασία εκείνη που βρίσκει τη νομική φόρμουλα ώστε οι συμβάσεις αυτές να καταγγελθούν. Το ξαναλέω ευθέως, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι επειδή το είπα προχθές, η μία εταιρία μού έστειλε εξώδικο. Η πολιτική δεν γονατίζει ούτε σε δικαστικούς εκβιασμούς. Όταν κάτι λειτουργεί εις βάρος των ασφαλισμένων και μπορούμε να το αλλάξουμε, θα το αλλάξουμε».

Αυτό που εξετάζει η κυβέρνηση είναι το κλείσιμο των ραντεβού να επανέλθει εξ ολοκλήρου στον Οργανισμό μέχρι το τέλος του χρόνου. Είπε συγκεκριμένα: «Να προσπαθήσουμε να το κάνουμε μόνοι μας. Στα πλαίσια αυτά υπήρξαν δύο λύσεις που σκεφτήκαμε. Η μία είναι το κάθε πολυϊατρείο να κλείνει τα ραντεβού για τους γιατρούς του πολυϊατρείου και η δεύτερη λύση που σκεφτόμαστε είναι να έχουμε για τα μεγάλα αστικά κέντρα ένα κεντρικό τηλεφωνικό κέντρο, call center, που θα λειτουργεί με δημοσίους υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ. Πρέπει να σας πω ότι ζήτησα από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κύριο Μανιτάκη εκατό άτομα πλεονάζον προσωπικό που θα προκύψει από την ευρύτερη αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα. Ζήτησα να έλθουν αυτά τα άτομα για να στελεχώσουν αυτή την τηλεφωνική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ. Επομένως είμαστε σ’ αυτή τη διαδικασία. Εκτιμώ ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε αλλάξει το σύστημα των τηλεφωνικών ραντεβού».

Απάντηση