Δείτε την εκπομπή του Χατζηνικολάου στο enikos

Δεν ξέρουμε πόσες εκατοντάδες χιλιάδες παρακολούθησαν έστω και για ένα λεπτό την πρώτη διαδικτυακή εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου -(διάρκειας άνω των τριών ωρών!) αλλά το σίγουρο είναι ότι η τηλεθέαση της ξεπέρασε την αντίστοιχη αρκετών αναλογικών εκπομπών.  Ενα μεγάλο στοίχημα για τον δημοσιογράφο και το μέλλον της ενημέρωσης. Δημιουργείται ωστόσο ένα ψηφιακό χάσμα γενεών. Οι μεγαλύτερες ηλικίες στην πλειονότητα τους δεν έχουν την υπομονή, δυνατότητα να κάτσουν και να ακούσουν μια εκπομπή από τον υπολογιστή τους. Και δεν έχουν όλοι τηλεοράσεις που συνδέονται με το ίντερνετ ή δεν έχουν τις γνώσεις/υπομονή/χρόνο να βρούνε πως γίνεται.  Οπότε η εκπομπή απευθύνεται σε ένα νεότερο ηλικιακά κοινό από το αντίστοιχο του Alter.   Η πρώτη παρατήρηση είναι ότι η φόρμουλα της εκπομπής δεν ήταν τόσο «νέα».  Το πάνελ ήταν κουρασμένο και γερασμένο. Όχι κυρίως ηλικιακά. Αλλά από πρόσωπα που έχουν φθαρεί τα τελευταία 20-30 χρόνια.   Απαράδεκτη η πλήρης απουσία των νεότερων γενεών. Η ύπαρξη μιας φοιτήτριας-γλάστρα από το κενό η οποία περιέγραψε μια πλήρη σύγχυση «δεν ξέρω τι θα ψηφίσω, σκέφτομαι να πάω εξωτερικό» απλά υπογράμμισε αυτό ακόμα περισσότερο.   Αποτέλεσμα; Μια απίστευτη πλήξη διαποτισμένη από σόου, εκλάμψεις και θρύψαλα οργής.

Ο Γ. Δελαστίκ (στο 2.35 του βίντεο η δευτερολογία) πάντως έκλεψε την παράσταση σύμφωνα και με τα σχόλια στο twitter. Είπε ότι οι πολιτικοί συνεχίζουν να λένε ψέματα και επιχειρούν να κάνουν εκλογές κυριολεκτικά στη ζούλα. Καθώς σε λιγότερο από ένα μήνα είναι η ημερομηνία που έχουν αποφασίσει η πολιτικοί αρχηγοί χωρίς να έχει ανακοινωθεί ακόμα επισήμως!  Ακόμα είπε ότι αυτές οι εκλογές είναι σαν να βάλεις τα αρνιά να αποφασίσουν αν είναι υπέρ του Πάσχα ή όχι και πως το ευρώ σήμερα σημαίνει φτώχεια, πείνα και ελλάδα του εξήντα.  Επίσης τόνισε ότι το ζήτημα δεν είναι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας αλλά η χώρα αποτελεί τον αδύναμο κρίκο μιας διεθνούς εκστρατείας και στόχος είναι να μειωθούν και άλλο οι μισθοί μας και να γίνουν μισθοί Βουλγαρίας των 200 και 300 ευρώ.

Πολύ καλός ο  Ν. Κοτζιάς που τόνισε μεταξύ άλλων ότι δεν πληρώνουμε όλοι την κρίση με τον ίδιο τρόπο φέρνοντας ως παράδειγμα την Proton bank που πήρε δώρο 1,7 δις, «150 εκατομμύρια μεροκάματα των ανέργων» για τα χρήματα που «εξαφανίστηκαν! «Λένε ψέματα ότι όλοι φταίμε το ίδιο. Πίσω από το ψέμα κρύβεται μια άγρια ανακατανομή εις βάρος των λαϊκών εισοδημάτων και των μικρομεσαίων.»

Απάντηση