«Ένα-αντί-ον» του Ιορδάνη Κουμασίδη

Η εταιρεία καλλιτεχνικών θεαμάτων Scene 10- 7 παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Ιορδάνη Κουμασίδη «Ένα-αντί-ον».

Η παράσταση θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9.15μ.μ. στο θέατρο Ήλιου, Φρυνίχου 10 στην Πλάκα. Οι κρατήσεις θέσεων γίνονται κανονικά στο 6945983264.

Τιμές εισιτηρίων: προπώληση: 10,00 €, κανονικό: 15,00 €, μειωμένο: 10,00 € (άνεργοι, φοιτητές, πολύτεκνοι, άνω 65, κάτω των 25).

Μπροστά στα μάτια μας ξεδιπλώνονται εικόνες, από την παγωμένη ζωή ενός συγγραφέα. Εικόνες που κρύβουν την αποστροφή και την αηδία που αισθάνεται για τους γύρω του και την «προσομοίωση» ζωής που έχουν επιλέξει να ζουν. Ζει μόνος, απομονωμένος, μακριά από όλους αυτούς που υπάκουσαν στην θέληση του και τον εγκατέλειψαν.

Έρωτας, πόνος, αγανάκτηση και σκέψεις που πληγώνουν χειρότερα από λεπίδα, εκσφενδονίζονται προς όλες τις κατευθύνσεις και κυρίως προς την δική του, με διάθεση σκληρής αυτοκριτικής και σαρκασμού. Η έμπνευσή του τον έχει εγκαταλείψει. Η μοναξιά δεν είναι αχανές σημείο, σε οδηγεί κάπου. Σε μια αντίδραση, φωναχτή ή σιωπηλή, που γεννά συναισθήματα. Συναισθήματα και σκέψεις. Γέλιο. Ανησυχία. Ενθουσιασμό. Απογοήτευση. Θάνατο. Αναγέννηση.

Ένας άνθρωπος πέραν και υπό των καταστάσεων…
Ένα κείμενο πέραν και υπό των καταστάσεων…
Ένας μονόλογος πιο μόνος από ποτέ.

Συντελεστές:

Κείμενο: Ιορδάνης Κουμασίδης

Σκηνοθεσία: Αγγελική Γκαλμπένη- Παπαγρηγορίου

Παίζει ο Λευτέρης Δημηρόπουλος

Μουσική: Χρήστος Στρατηγόπουλος
Σκηνογράφος/ενδυματολόγος: Αίας Μακρής

danis2Το έργο «Ένα-αντί-ον» είναι η δεύτερη απόπειρα γραφής για το θέατρο από τον συγγραφέα Ιορδάνη Κουμασίδη. Το πρώτο του έργο «Στάχτη του καλοκαιριού» παίχτηκε για δύο συνεχόμενες σεζόν το 2011 και το 2012 στη Θεσσαλονίκη, ενώ το πρόσφατο «Εν ονόματι της ποιήσεως», ένας φανταστικός μονόλογος του Γεώργιου Βαφόπουλου, παίζεται μέχρι τώρα στην Θεσσαλονίκη. Κυκλοφορούν τα βιβλία του «Ερωτικό παραλήρημα» και η μελέτη του, «Jean-Luc Godard. Η ελεγεία του έρωτα», μια φιλοσοφική ανάγνωση. Επίσης συνεργάζεται με τις επιθεωρήσεις κριτικής στο The Books’ Journal και στο Βακχικόν.

 

 

 

Απάντηση