Είμαστε 11 εκατομμύρια. Το όνομα μας είναι αντίσταση

 Η Έμμυ Χριστούλα για την πολιτική διαθήκη του πατέρα της

Κάποια νεαρά το έγραψε στο πλακάκι χωρίς μπογιά. Ακόμα και αν κάποιος διαφωνεί με το αλφάδι είναι δύσκολο να μείνει ασυγκίνητος από την αμεσότητα του

«Το ιδιόχειρο σημείωμα του πατέρα μου (Δημήτρη Χριστούλα), δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Σε όλη τη ζωή υπήρξε ένας αριστερός αγωνιστής, ένας ανιδιοτελής οραματιστής.

Η συγκεκριμένη πράξη του τέλους, είναι μια συνειδητή πολιτική πράξη, απολύτως συνεπής με όσα πίστευε και έπραττε όσο ζούσε. Στην πατρίδα μας, στην Ελλάδα, σκοτώνουν τα αυτονόητα.

Για κάποιους, για »τα πεισματάρικα παιδιά της χίμαιρας΄΄, σε μια τέτοια κατάσταση, η αυτοκτονία μοιάζει αυτονόητη, όχι σα φυγή αλλά σαν κραυγή αφύπνισης.

Για το λόγο αυτό προσλαμβάνει ένα άλλο περιεχόμενο, αυτό το περιεχόμενο που τραγουδήσαμε παρέα για πρώτη φορά στη συναυλία του αγαπημένου μας Μίκη το 75, που τραγουδάγαμε πάντα στις δικές μας γιορτές και για τους δικούς μας νεκρούς… Κοιμήσου πατέρα, κι εγώ τραβάω στα αδέρφια μου και παίρνω τη φωνή σου.

Μόνο αυτό ονειρευόσουν για τους νέους και νομίζω τα κατάφερες.

Στο σημείο που έφυγες υπάρχει το σημείωμα, ενός νέου »To όνομα του νεκρού σήμερα είναι Δημοκρατία μα είμαστε 11 εκατομμύρια οι ζωντανοί και το όνομα μας είναι Αντίσταση».

Έμμυ Χριστούλα

Δείτε στιγμιότυπα από το  «οδοιπορικό» της δημοσιογράφου ‘Εμμυς Χριστούλα μαζί με τη στενή συνεργάτη της Σοφία Σακοράφα μέσα στη Γάζα, στη διάρκεια των ισραηλινών βομβαρδισμών (13-19 Γενάρη 2009), μαζί με τους απροσκύνητους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τον αγώνα και τις θυσίες του παλαιστινιακού λαού.

Απάντηση