ΜΑΤ και ΜΕΑ για μια Ελλάδα νέα

Ελεύθεροι χωρίς κατηγορίες οι «προσαχθέντες» των παρελάσεων

Πράξη πρώτη: Αστυνομοκρατία

Χωρίς την παρουσία πολιτών και με την αντικατάσταση τους από αστυνομικούς και ασφαλίτες κατά μήκος της λεωφόρου Αμαλίας, από το Ζάππειο μέχρι την οδό Βουκουρεστίου, ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα. Δάσκαλοι, καθηγητές, φοιτητές και άλλοι πολίτες που αντέδρασαν στην αντιδημοκρατική απαγόρευση της κυκλοφορίας συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Χιλιάδες ένστολοι παρακολούθησαν τις φετινές μαθητικές παρελάσεις.

Ακόμα και οι πιο σκληροί νεοφιλελεύθεροι παρατηρούν το δημοκρατικό έλλειμμα στην Ελλάδα του Παπαδήμου. Οι παρελάσεις δεν μπορούν να πραγματοποιούνται με μπάρες και ΜΑΤ σημειώνει και η ΔΗΣΥ της Ντόρας Μπακογιάννη.  Το ίδιο λένε και οι ίδιοι οι αστυνομικοί. Οι μόνοι που πιστεύουν ότι αυτό που συμβαίνει είναι φυσιολογικό είναι όσοι αποτελούν την ακραία επιθετική μνημονιακή πτέρτυγα.

Όλοι οι προσαχθέντες από τις σημερινές παρελάσεις αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κατηγορίες.  Δεκάδες αγωνιστές, μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας συγκεντρώθηκαν έξω από τη ΓΑΔΑ για να διαμαρτυρηθούν για τις προσαγωγές 23 διαδηλωτών, κυρίως μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Απάντηση