Τα ρέστα ζητάει η ΕΛ.ΑΣ για την επίθεση στο ΣΕΚ

Απειλεί με έρευνα και δίωξη όσων προσπάθησαν να απελευθερώσουν το μετανάστη

Σε επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για τα επεισόδια «επί της οδού Αναξαγόρα και Γερανίου»  επιχειρεί να χρυσώσει το χάπι χωρίς να δίνει καμία ουσιαστική απάντηση για τις αστυνομικές αυθαιρεσίες, τις καταγγελίες για συνεργασία με ακροδεξιούς και την επίθεση στα γραφεία του ΣΕΚ.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζει ότι :  «O συλληφθείς αλλοδαπός καταδιώχθηκε από αστυνομική δύναμη περιπολίας, όταν στην προσπάθειά τους να τον ελέγξουν αυτός τράπηκε σε φυγή.

Κατά τη διάρκεια της σύλληψής του αντέδρασε στους δύο αστυνομικούς επιχειρώντας με τη βία να διαφύγει, ενώ ταυτόχρονα άγνωστα, μέχρι στιγμής, άτομα επιχείρησαν να τον απελευθερώσουν.

Ο συλληφθείς αλλοδαπός θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για τις εις βάρος των αστυνομικών πράξεις, ενώ παράλληλα διενεργείται έρευνα για τον εντοπισμό των αγνώστων που προσπάθησαν να τον απελευθερώσουν.»

Η αστυνομία είναι πολύ προσεκτική στο να μην έχει αναφορά σε πολιτικό φορέα σε προεκλογική περίοδο. Δεν δίνει καμία απάντηση στις κραυγές ακραίας χυδαιότητας  («Π… βγείτε έξω», «Π…δεν είστε έλληνες») των χρυσαυγιτών με στολή που χτυπούσαν  με κλωτσιές την κύρια είσοδο διεκδικούσαν να συλλάβουν δημοσιογράφο της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη που φωτογράφιζε τις βιαιότητες και συντρόφους του ΣΕΚ που διαμαρτυρήθηκαν για τις ρατσιστικές αυθαιρεσίες των αστυνομικών.

Διαβάστε για την πολιορκία ΜΑΤ και ακροδεξιών στα γραφεία του ΣΕΚ και τις καταγγελίες εδώ

 

 

 

 

One thought on “Τα ρέστα ζητάει η ΕΛ.ΑΣ για την επίθεση στο ΣΕΚ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: