Στην Πάτρα η σκούπα της ΕΛΑΣ κατά μεταναστών

Από χτες 1η του μηνός η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» επεκτάθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας. Αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, συνεπικουρούμενοι από αστυνομικούς όμορων Αστυνομικών Διευθύνσεων και της ΓΑΔΑ, πραγματοποιούν ελέγχους, με σκοπό όπως λένε την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Οι έλεγχοι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ επικεντρώνονται κυρίως σε εγκαταλελειμμένες οικίες και εργοστάσια, όπου διαμένουν αλλοδαποί, σε όλο το μήκος της πόλης. Έλεγχοι πάντως σε εργασιακούς χώρους, χωράφια και εργοστάσια όπου εργάζονται με άθλιους και ανύπαρκτους κανόνες υγιεινής, ασφάλειας, και χωρίς δικαιώματα οι ίδιοι άνθρωποι, για τον καταλογισμό των ανάλογων ευθυνών στους εργοδότες τους δεν γίνεται.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 325 αλλοδαποί σε Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας και έχουν συλληφθεί 202 από αυτούς, διαφόρων εθνικοτήτων, οι οποίοι όπως λέγεται δεν κατέχουν νόμιμα έγγραφα παραμονής και κρατούνται προκειμένου να απελαθούν.

Όπως ανακοίνωσε ο εμπνευστής του «Ξένιοιυ Δία», Νίκος Δένδιας, περισσότεροι από 2 χιλιάδες «παράνομοι» μετανάστες έχουν επιστρέψει στις πατρίδες τους από την αρχή της επιχείρησης, ένα μήνα πριν. Παρέλειψε να πει πόσοι από αυτούς παλεύουν για να επιστρέψουν ή πόσοι στην πραγματικότητα αντιμετώπισαν τη χώρα μας ως διαμετακομιστικό σταθμό, αλλά εγκλωβίστηκαν ελέω της συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ».

Η ΕΛΑΣ προς τέρψιν ενός κοινού που διψά για επιχειρήσεις σκούπα και κεφάλια μεταναστών επί πίνακι, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο της επιχείρησης. Εντυπωσιάζει πάντως η ευαισθησία των αξιωματικών της ΕΛΑΣ που στην προκειμένη περίπτωση θόλωσαν τα πρόσωπα των μεταναστών και των αστυνομικών που συμμετείχαν στις σκηνές της σύλληψης, την ίδια ώρα που εξέθεσαν με πρωτοφανή αγριότητα με εισαγγελική κάλυψη μάλιστα, τους συλληφθέντες της απεργίας της 26ης Σεπτεμβρίου, δημοσιεύοντας τα πλήρη στοιχεία τους μαζί με τις φωτογραφίες.


 

Απάντηση