Εκταμίευση δόσης, εκποίηση ζωής

Αγκάθι τα 1,29 δισ. ευρώ που λείπουν

Η δόση έρχεται αλλά το δικαίωμα μας για μια αξιοπρεπή ζωή και εργασία φεύγει, απομακρύνεται όλο και περισσότερο.

Το τραπεζικό σύστημα έχει τα μάτια στραμμένα στις Βρυξέλλες όπως ο ετοιμοθάνατος στις φιάλες οξυγόνου. Εκεί σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα αξιολογήσουν το αποτέλεσμα της επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων με σκοπό να ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις για την εκταμίευση της δόσης των 34,4 δισ. ευρώ.  Δεν αποκλείεται το eurogroup να θέσει ορισμένα «προαπαιτούμενα» της τελευταίας στιγμής.

Ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι κατά το σημερινό Eurogroup θα βρεθούν τρόποι για κάλυψη των κενών στη χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος.

Ερωτηθείς σχετικά απάντησε: «Είμαι πεπεισμένος ότι θα βρούμε τρόπο. Η σημερινή απόφαση θα ξεκαθαρίσει το τοπίο στην Ελλάδα» και «θα διώξει τα σύννεφα που υπάρχουν» πάνω από τη χώρα.

Την ίδια επιθυμία εξέφρασε και η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, λίγο πριν την συνεδρίαση του Eurogroup.

Η γερμανίδα καγκελάριος σαν δασκάλα που συγχαίρει τον κακό μαθητή για τις προσπάθειες του οι οποίες δεν φτάνουν για να περάσει την τάξη μίλησε με εκτίμηση για τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις που της ζητήθηκαν και «αξίζουν τη στήριξη της Γερμανίας.»

Εγγραφο της Ευρωζώνης αναφέρει πως για να καλυφθεί η απόσταση από το στόχο, σχεδιάζεται η επαναγορά και των ομολόγων που έμειναν εκτός PSI,  των  ομολόγων Δικαίου Λουξεμβούργου ή Αγγλίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Ναυτεμπορική η απόκλιση του 1,29 δισ. ευρώ θεωρείται μικρή στις Βρυξέλλες και γι’ αυτό εκφράζεται η βεβαιότητα ότι θα καλυφθεί σήμερα το πρωί.

 

Απάντηση