Ροχάλες κατά της εκπροσώπου της κυβέρνησης του Ραχόι

Σιφουέντες: «Διαδηλωτές θέλουν να κάνουν τη Μαδρίτη… Αθήνα! 

Όποιος σπέρνει ανέμους δεν θερίζει μόνο θύελλες, αλλά και ροχάλες, όπως διαπίστωσε η Κριστίνα Σιφουέντες, κυβερνητική εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ραχόι για την περιοχή της Μαδρίτης. (Μήπως η φάτσα της σας θυμίζει κάτι;)

Το προπερασμένο Σαββατοκύριακο, η Σιφουέντες αποδοκιμάστηκε έντονα από διαδηλωτές στη Μαδρίτη και αναγκάστηκε να καταφύγει σε ένα αιθιοπικό εστιατόριο από όπου τη φυγάδευσαν από την πίσω πόρτα. Και, όπως γράφει η Ελ Παϊς, έγινε το πρώτο μέλος της ισπανικής κυβέρνησης που εντελώς τυχαία διασταυρώθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με διαδηλωτές ενώ είχε βγει για ψώνια στη Μαδρίτη. Εκείνη η πορεία είχε οργανωθεί από την κίνηση “Πραγματική Δημοκρατία Τώρα” και οι διαδηλωτές, μόλις την αναγνώρισαν, άρχισαν να της επιτίθενται φραστικά, να τη φτύνουν και να της ζητούν να παραιτηθεί. Τρομοκρατημένη, εκείνη χώθηκε στο εστιατόριο.

Αιτία ήταν τα προκλητικά ήταν τα σχόλια της Σιφουέντες για τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στους δρόμους της Μαδρίτης και τα οποία εκφράζουν την επίσημη κυβερνητική θέση. Αφού εγκωμίασε τους ανθρακωρύχους για την ειρηνική “μαύρη πορεία” τους προς τη Μαδρίτη, πρόσθεσε ότι τα βίαια επεισόδια που σημάδεψαν το τέλος της πορείας οφείλονται σε “αντισυστημικά ακραία στοιχεία, κάποια από τα οποία έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα κατά της περιουσίας”. Επίσης κατηγόρησε  μια μειοψηφία διαδηλωτών ότι επιδιώκουν να μετατρέψουν τη Μαδρίτη “σε Αθήνα”! (Προφανώς δεν εννοεί την Αθήνα της μετεκλογικής περιόδου.)

Η Σιφουέντες είναι φανατική οπαδός των social media, ποδηλάτης και οικολόγος. Ωστόσο…

 

Και να ‘ταν μόνο οι διαδηλωτές… Και τα ισπανικά ΜΑΤ αιματοκύλησαν χθες το κέντρο της Μαδρίτης, προσπαθώντας να διαλύσουν τη μεγάλη διαδήλωση και θυμίζοντας τις αστυνομικές επιθέσεις στην πλατεία Συντάγματος πέρυσι το καλοκαίρι.Το μενού περιλάμβανε και σφαίρες καουτσούκ, κάτι που δεν έχουμε δει μέχρι στιγμής στην Αθήνα. Η Πέμπτη ήταν πανεθνική ημέρα διαμαρτυρίας ενάντια στα μέτρα λιτότητας και την κυβερνητική “ληστεία” σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Σε 80 πόλεις έγιναν συγκεντρώσεις και πορείες στις οποίες συμμετείχαν πυροσβέστες και αστυνομικοί, υγειονομικοί και εκπαιδευτικοί.

Να υπενθυμίσουμε ότι την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση του Ραχόι αποφάσισε περικοπές 65 εκατ. ευρώ στον δημόσιο τομέα και μεγάλες φορολογικές αυξήσεις για τα μικρά και μεσαία εισοδήματα (σας θυμίζει κάτι;)

Κάποιοι διαδηλωτές είχαν φτιάξει ένα ομοίωμα καρμανιόλας, υπονοώντας την τιμωρία αυτών που σώζουν τις τράπεζες και εξαθλιώνουν τον ισπανικό λαό. Πέρυσι στο Σύνταγμα είχαν εμφανιστεί κρεμάλες, κάτι που έδωσε την αφορμή να επικριθεί το κίνημα των Αγανακτισμένων για λαϊκισμό. Ωστόσο, τα γεγονότα δείχνουν ότι η γενεσιουργός αιτία του “λαϊκισμού” δεν βρίσκεται στο μεσογειακό DNA, αλλά στις απάνθρωπες κυβερνητικές πολιτικές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα και στην Ισπανία και φυσικά κάτω από τις ροχάλες δεν κρύβεται κάποιος ισπανός Τσίπρας…

Απάντηση