Γιατί οι εκλογές έγιναν άνοιξη

Η απάντηση είναι απλή. Γιατί το Μάη δεν ανάβουμε καλοριφέρ!

Σήμερα, Δευτέρα 30 Απριλίου, λήγει η προθεσμία για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης προς 1 ευρώ το λίτρο. Όσοι πρόλαβαν -ή μάλλον όσοι είχαν χρήματα να πληρώσουν- φούλαραν τις δεξαμενές στην πολυκατοικία ή το σπίτι τους. Οι υπόλοιποι λένε ότι μέχρι το χειμώνα “ποιος ζει ποιος πεθαίνει”.

Αναρωτιέται κανείς τι θα συνέβαινε αν οι εκλογές γίνονταν το Νοέμβρη ή το Δεκέβρη του 2012, όταν πάνω από τη μισή Ελλάδα θα τρέμει από το κρύο… Μπαίνει κανείς στον πειρασμό να σκεφτεί ότι επίτηδες η τρόικα δέχτηκε τις εκλογές του Μαϊου για μην καταβαραθρωθούν κι άλλο τα καθεστωτικά κόμματα.

Απαρατήρητο πέρασε στην Ελλάδα το δριμύ ψύχος που έπληξε φέτος το χειμώνα το Αφγανιστάν, όταν οι χιονοθύελλες αποδεκάτισαν τον παιδικό και βρεφικό πληθυσμό στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων στην Καμπούλ. Μέσα σε ένα μόνο μήνα, το Γενάρη, 22 παιδιά, όλα κάτω των 5 ετών, πέθαναν από το κρύο. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι σκληρές, ακατάλληλες για ευαίσθητα νεύρα, αφού σε κάποιες από αυτές βλέπουμε την ετοιμασία για ταφή ενός βρέφους 3 μηνών. Πολλοί κατοικούν πάνω από 7 χρόνια στα στρατόπεδα αυτά, σε σκηνές και σε καλύβες από λάσπη… και ύστερα λέμε γιατί ογκώνεται το μεταναστευτικό ρεύμα προς τη Δύση, με ενδιάμεσο σταθμό και αναγκαστική αποθήκη την Ελλάδα. 

 

One thought on “Γιατί οι εκλογές έγιναν άνοιξη

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: