Εκλογές: Το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει, o Σαμαράς δεν μπορεί

Βενιζέλος: 2000 άλλες απολύσεις είναι εφικτές…

 Κύκλοι Ε.Ε και συγκεκριμένα η Κομισιόν όπως γράφτηκε από διάφορες πηγές απαιτούν «κυβερνητική σταθερότητα», δηλαδή θέλει να αποφύγει τις εκλογές όπως ο διάολος το λιβάνι, καθώς σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις σε περίπτωση εκλογών η ΝΔ διασώζεται μεν,  στα ίδια ποσοστά, αλλά ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα υποστούν βέβαιη συντριβή γεγονός που θα αναγκάσει το πολιτικό σύστημα να ψάξει για νέες εφεδρείες που πιθανότατα μπορούν να βρεθούν μόνο στο βρωμερό υπόγειο της δεξιάς πολυκατοικίας.   Όλες οι πρώτες ενδείξεις πάντως δείχνουν ότι αμβλύνονται οι αντιρρήσεις των κυβερνητικών εταίρων για την ΕΡΤ….

 

 

Το ΠΑΣΟΚ, επισήμως ζητεί την ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της ΚΥΑ, τάσσεται υπέρ της αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ αλλά λέει όχι «στο τυφλό και τσαπατσούλικο κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης».

Στην πραγματικότητα όλα δείχνουν μέχρι τώρα ότι οι όψιμοι λεονταρισμοί του Βενιζέλου αποτελούν μια πολιτική μπλόφα με ημερομηνία λήξης τη σημερινή μέρα και ζητούμενο της σύσκεψης είναι η αναζήτηση ενός συμβιβασμού που θα επιτρέψει σε Βενιζέλο και Κουβέλη να διασώσουν ορισμένα προσχήματα, ενδεχομένως μέσω μιας αναβαθμισμένης παρουσίας τους στην τρικομματική.

Το ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν επιθυμεί εκλογές αλλά αντιθέτως τη διατήρηση της κυβερνητικής σταθερότητας (όπως εγκαλεί η Κομισιόν!) και επισημαίνει ότι οι ευθύνες για άλλες εξελίξεις αφορούν τον Α. Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος ο Β. Βενιζέλος θα πάει στο Μέγαρο μαξίμου με συγκεκριμένη και επεξεργασμένη πρόταση για την εξεύρεση των 2.000 υπό απόλυση δημοσίων υπαλλήλων από άλλους φορείς και όχι μόνο από την ΕΡΤ.   Στο τραπέζι έπεσε και η πρόταση για μια φόρμουλα που θα επιτρέψει την επαναπρόσληψη σημαντικού αριθμού των απολυμένων της ΕΡΤ.

Είναι πολύ δύσκολο, κανείς να πιστέψει ότι ο Βενιζέλος είναι προετοιμασμένος να πάει μέχρι το τέλος, καθώς έτσι δεν θα μπει αυλαία μόνο στην κυβέρνηση Σαμαρά αλλά και στον ιστορικό κύκλο του ΠΑΣΟΚ. Πόσοι όμως πίστευαν πριν από μια βδομάδα ότι ένα βαθιά διεφθαρμένο και χρεοκοπημένο από όλες τις απόψεις κόμμα όπως είναι το ΠΑΣΟΚ του Βαγγέλη Βενιζέλου θα ρίσκαρε να τα παίξει όλα για όλα σε μια ζαριά προκειμένου να έχει μια πιθανότητα πολιτικής επιβίωσης; Και πραγματικά τι ελπίζει να κερδίσει;  Ο Βενιζέλος έχει καταντήσει να θυμίζει τον Γ. Καρατζαφέρη που το Φεβρουάριο του ’12, με μια ακόμα επικοινωνιακή κωλοτούμπα, απέσυρε τη στήριξη και τους υπουργούς του από την κυβέρνηση Παπαδήμου.  Όπως αποδείχτηκε, το όψιμο «αντάρτικο» όχι μόνο αποδεκάτισε τον ΛΑΟΣ από τα πιο φιλόδοξα στελέχη του, που βρήκαν ευκαιρία να μετακομίσουν στα διαμερίσματα του ρετιρέ της δεξιάς πολυκατοικίας, αλλά δεν μπόρεσε να ανακόψει την πορεία του κόμματος προς τα πολιτικά Τάρταρα και ουσιαστικά στο τέλος του ακροδεξιού μορφώματος. Πώς μπορεί το ΠΑΣΟΚ να ελπίζει σε μια διαφορετική κατάληξη όταν κανείς δεν έχει εμπιστοσύνη στους πολιτικούς απατεώνες που εκλέχτηκαν λέγοντας απίστευτα ψέματα στον ελληνικό λαό για να μας οδηγήσουν στα μνημόνια και στην απόλυτη εξαθλίωση;

 

Απάντηση