Καθυστερούν κι άλλο τις εκλογές;

Την παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου έως την Άνοιξη του 2013 ζητά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με συνέντευξη του στο στη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt». Οι ανεπίσημες πληροφορίες που άρχισαν να διαρρέουν φτιάχνοντας κλίμα και ψαρεύοντας για αντιδράσεις, κάνουν λόγο για φόβο επεισοδίων την Πρωτομαγιά, κάτι που θα απέτρεπε την ομαλή διεξαγωγή εκλογών στις 6 Μαιου, όπως δηλαδή είναι μέχρι σήμερα προγραμματισμένο.

«Δεν χρειαζόμαστε περιπέτειες μέσω πρόωρων εκλογών. Χρειαζόμαστε γρήγορες μεταρρυθμίσεις. Δεν θα ήταν αντιδημοκρατικό, εάν μπορούσε να επιμηκυνθεί ο χρόνος της θητείας του κ. Παπαδήμου» υπογράμμισε η «φωνή της Αμερικής» και βραβευμένος από το FBI, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ούτως ή άλλως, η επιλογή για επίσπευση των εκλογών όπως μέχρι σήμερα αποδεικνύεται ότι αποβαίνει σε όφελος των αντιμνημονιακών δυνάμεων και πιο συγκεκριμένα, του Πάνου Καμμένου και της Αριστεράς. Στο πλαίσιο αυτό, αν γίνει αντιληπτό ότι το κόμμα του Βενιζέλου δεν παίρνει τα πάνω του, ενώ συνεχίζεται η φθορά της Νέας Δημοκρατίας, δεν αποκλείεται να αλλάξουν τα πλάνα για εκλογές. Άλλωστε, ούτε ο Λ. Παπαδήμος ούτε κανείς δεν έχει δεσμευτεί για τη διενέργεια των εκλογών…

Απάντηση