Εκλογές made in Berlin

«Ευκλείδη, πάρε εσύ τον Ντάισελμπλουμ κι εγώ θα πάρω τη Μέρκελ και τον Γιούνκερ». Έτσι ενημερώθηκαν οι εκλεκτοί εταίροι μας για την απόφαση περί εκλογών. Σύμφωνα με το «Βηματοδότη» του σημερινού Βήματος, αυτή την εντολή έδωσε ο Τσίπρας στον Τσακαλώτο αμέσως μόλις το Eurogroup ενέκρινε το Μνημόνιο κι επομένως εξασφαλίστηκε η δόση.  Ουδείς άλλος πλην αυτών γνώριζε περί εκλογών καθώς η κυβέρνηση διακινούσε το σενάριο περί θερινών τμημάτων της Βουλής ώστε να ρίχνει στάχτη στα μάτια όχι μόνο του λαού, αλλά και των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ. Ιδού ο θρίαμβος της διαφάνειας και της συλλογικότητας!

Και κατά τα άλλα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίστηκε από κύκλους του Μαξίμου «δικτάτορας» επειδή κατήγγειλε το αυτονόητο, δηλαδή ότι η ανεπίσημη έδρα της κυβέρνησης έχει μεταφερθεί στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, ενώ η ελληνική Βουλή παίζει διακοσμητικό και μόνο ρόλο. Μάλιστα, αν πιστέψουμε το Βήμα, ο Τσίπρας δίνει γραμμή στη Μέρκελ, αφού η καγκελάριος χρησιμοποίησε σε δήλωσή της αυτούσιο το επιχείρημα του Τσίπρα: «Οι εκλογές είναι μέρος της λύσης και όχι της κρίσης».

Μικρή σημασία έχει αν η απόφαση για εκλογές πάρθηκε από τον ίδιο τον Τσίπρα ή απλώς ο Τσίπρας συμμορφώθηκε με την επιλογή του Βερολίνου. Είναι πολύ πιθανό ν’ αποδειχτεί ότι όχι μόνο οι νύχτες, αλλά και οι κάλπες είναι γκαστρωμένες και ότι το ΟΧΙ του Ιουλίου θα καθίσει στο στομάχι του Τσίπρα και των συμμάχων του.

Απάντηση