Τέσσερα (σχεδόν) εκατομμύρια ευρώ για δημιουργία ιστοσελίδας δίνει η Αρχιεπισκοπή

 «Χρυσάφι» για δημιουργία ιστοσελίδας δίνει η Αρχιεπισκοπή – Κοστίζει 3.737.529,73 ευρώ!

Με λεφτά του ΕΣΠΑ η Αρχιεπισκοπή Αθηνών που δήλωνε πριν λίγους μήνες αδυναμία να είναι συνεπής απέναντι στις μισθοδοσίες του προσωπικού τους ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη δημιουργία ιστοσελίδας-πλατφόρμας για να συντονίσει το …φιλανθρωπικό της έργο. Η αξία της ιστοσελίδας ορίστηκε από κάποιους ιερούς απατεώνες στα 3.737.529,73 ευρώ!  Είναι προφανές ότι πρόκειται για μεγάλο σκάνδαλο και μόνο αυτή η ανακοίνωση αποτελεί ντροπή.

Αναλυτικά:

Τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας οργάνωσης του εθελοντισμού του προνοιακού έργου της Εκκλησίας μέσω ΕΣΠΑ ανακοίνωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών δαπανώντας για τη δημιουργία ιστοσελίδας το ποσό των 3.737.000 ευρώ!

Οπως γράφει η εφημερίδα «Το Καρφί» σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, πρόκειται για μία εφαρμογή που θα διαχειρίζεται το σύνολο της πληροφορίας που σχετίζεται με τους παρόχους / προσφέροντες και με τους αποδέκτες του προνοιακού έργου. Επιπλέον, στο πλαίσιο του έργου θα υλοποιηθεί πρότυπο τηλεματικό κέντρο, το οποίο θα αποτελεί δίαυλο συγκέντρωσης και αναδιανομής της πληροφόρησης που συνδέεται με την παροχή προνοιακών υπηρεσιών.

 

Το πρότυπο τηλεματικό κέντρο θα κοστίζει 594.327,4 ευρώ, ενώ στα υπόλοιπα υποέργα η «ψηφιακή πλατφόρμα οργάνωσης» έχει προϋπολογισμό 2.680.380,09 ευρώ, το «επιχειρησιακό μοντέλο λειτουργίας εφαρμογών και συστημάτων» έχει προϋπολογιστεί στις 271.092 ευρώ, ενώ έχουν προβλεφθεί και 72.570 ευρώ για «ενέργειες δημοσιότητας» και 119.160 ευρώ για «δημιουργία προστιθέμενης αξίας στην πράξη με ίδια μέσα».

 

Η αναγκαιότητα του έργου, σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή είναι «η μετουσίωση της εθελοντικής προσφοράς σε προνοιακό έργο» και καθορίζεται ως «βασική λειτουργία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των λοιπών φορέων που συνθέτουν την Εκκλησία της Ελλάδος».

 

Πηγή: iifemerida

 

 

Απάντηση