Εκδήλωση: τo «μνημονιακο τόξο» και το «φασιστικό βέλος» στοχεύουν τις λαϊκές ελευθερίες

Η Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας – ΚΕΔΔΕ καλεί αυτή την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013, στις 6 μ.μ. στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ σε εκδήλωση με τίτλο: «Το μνημονιακό τόξο, το φασιστικό βέλος και οι λαϊκές ελευθερίες στην εποχή μας».

Συμμετέχουν: Κώστας Αρβανίτης, δημοσιογράφος, Μανόλης Αρκολάκης, καθηγητής στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Δημήτρης Καλτσώνης, καθηγητής Θεωρίας Κράτους και Δικαίου, Γιώργος Κασιμάτης, ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολή, Γιώργος Κατρούγκαλος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου.

kedde6

 

.

 

kedde2

 

 

 

«Δεν θα καταδικάσουμε ούτε θα εξισώσουμε τους κομμουνιστές, σοσιαλιστές και δημοκράτες που αγωνίστηκαν ενάντια στον φασισμό, όπως πρόσφατα έσπευσε να τους εξισώσει το Ευρωπαϊκό “Κοινοβούλιο”. Δεν θα καταδικάσουμε την αντίσταση των κατοίκων των Σκουριών. Γιατί αυτό που καταγγέλλουν η κυβέρνηση και τα τηλεδικεία ως “εξτρεμιστική εγκληματική βία και τρομοκρατία” δεν είναι τίποτε άλλο από τη νόμιμη αυτοάμυνα του λαού, απέναντι στη βία των άλλων Ταγμάτων Εφόδου. Των Ταγμάτων Εφόδου του Δένδια, του Σαμαρά και του Βενιζέλου» Με αυτά τα λόγια έκλεισε την ομιλία της η Αγγελική Χρονοπούλου, στη συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε από κοινού η ΚΕΔΔΕ με αντιφασιστικές και εργατικές κινήσεις την περασμένη Τετάρτη.

Απάντηση