Μπήκαν στην ΕΡΤ οι οχτροί…ξυπνώντας μνήμες Πολυτεχνείου

Ήταν 7 Νοέμβρη, λίγο πριν τη χαραυγή….

Μια μέρα μετά την γενική απεργία, έξι μέρες μετά τις προβοκατόρικες δολοφονίες στο Νέο Ηράκλειο και δέκα μέρες πριν την επέτειο των 40 χρόνων από την επέτειο της εισβολής των τανκς της χούντας στην κατάληψη του Πολυτεχνείου μπήκαν τα ΜΑΤ του Σαμαρά στο Ραδιομέγαρο της ελεύθερης ΕΡΤ.

Λουκέτο και… χειροπέδες (!)  φόρεσαν στο κτήριο της ΕΡΤ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που εισήλθαν στο Ραδιομέγαρο λίγο μετά τις 4.30 τα ξημερώματα από την πίσω πόρτα πρoκειμένου να ανακαταλάβουν τις εγκαταστάσεις της Δημόσιας Τηλεόρασης. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και προσήγαγε στη ΓΑΔΑ συνδικαλιστές και εργαζόμενους στην ΕΡΤ τους οποίους άφησε ελεύθερους λίγο πριν τις 8.00 πμ.

 

Ούτε τα προσχήματα δεν κράτησε η κυβέρνηση Σαμαρά για την χουντική εισβολή, καθώς η εισβολή δεν έγινε με εντολή εισαγγελέα, ο οποίος φέρεται να εκλήθη από την ηγεσία της αστυνομίας απλά για να επιβλέψει την καταδρομική επιχείρηση.  Αστυνομία και εισαγγελικές αρχές σαρώνουν τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ προκειμένου να βρουν ίχνη φθοράς σε μια προσπάθεια να στρέψουν την κοινή γνώμη κατά των εργαζομένων και του πολύμηνου αγώνα τους.

 

Θέλει ο ακροδεξιός υπουργός να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει…

Εργαζόμενοι της ΕΡΤ, κινήσεις, συνδικάτα και οργανώσεις της Αριστεράς καλούν σε μεγάλη συγκέντρωση στις 16.00 έξω από τα κεντρικά γραφεία του Ραδιομεγάρου στην Αγία Παρασκευή.

 

 

«Απαιτούμε την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και την παράδοσή του στους εργαζόμενους της» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

«Η εφαρμογή από την κυβέρνηση του δόγματος «νόμος και τάξη», αποδεικνύει ότι η αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι – χέρι με την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής. Η απάντηση είναι ο ενιαίος αγώνας όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής, ιδιαίτερα σήμερα που το δρόμο της ΕΡΤ παίρνουν και άλλοι δημόσιοι οργανισμοί, όπως οι αμυντικές βιομηχανίες με μαζικές απολύσεις εργαζομένων»  σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

 

Το ΚΚΕ συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και ζητά από το μαζικό κίνημα να στηρίξει και αυτόν τον αγώνα, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ  Σπύρος Χαλβατζής, μιλώντας τηλεφωνικά στο «MEGA».

 

«Η χουντική ‘έφοδος στο Ραδιομέγαρο’, παραμονές Πολυτεχνείου, ανήμερα 7 του Νοέμβρη…, έρχεται μια μόλις μέρα μετά την ψήφιση της σκανδαλώδους διάταξης που χαρίζει στους καναλάρχες τις άδειες ψηφιακής εκπομπής. Η ‘άρση του εμπάργκο’ της ΔΗΜΑΡ στη ΔΤ ακριβώς την παραμονή, έδινε κι αυτή με τον τρόπο της ένα πράσινο φως. Η κυβέρνηση Σαμαρά δίνει τα διαπιστευτήρια της στους τοποτηρητές της τρόικας» σημειώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωση της καλώντας όλους και όλες στη συγκέντρωση της Αγίας Παρασκευής και τα  σωματεία να βγάλουν απεργιακές κινητοποιήσεις και να πάνε στην ΕΡΤ

«Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί

τις πόρτες σπάσαν οι οχτροί

κι εμείς γελούσαμε στις γειτονιές

την πρώτη μέρα»

 

 

 

Απάντηση