Όχι σε αριστερό προεδρείο στην ΕΙΝΑΠ από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

 Ακόμα και όταν σε μεγάλα σωματεία οι δυνάμεις της Αριστεράς έχουν τους συσχετισμούς με το μέρος τους φαίνεται ότι αυτό δεν είναι αρκετό για να συγκροτήσουν έστω ένα αριστερό προεδρείο.

Στην περίοδο που διανύουμε θα περίμενε κανείς πως  η ανάγκη αγωνιστικής ανατρεπτικής απάντησης στη διάλυση της Δημόσιας Υγείας θα έπαιρνε προτεραιότητα πάνω από τα μικροκομματικά παιχνίδια.

  Τη στάση των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ καταγγέλλει με ανακοίνωση της η ΑΡΣΙ (Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών) -που αποτελεί τον κορμό του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή (στηρίζεται από την αντικαπιταλιστική Αριστερά ) που κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις εκλογές της ΕΙΝΑΠ  (Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς).  Συγκεκριμένα οι συσχετισμοί για συγκρότηση αριστερού προεδρείου σε ανατρεπτική κατεύθυνση στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ είναι: (Ενωτικό Κίνημα 3, Μέτωπο 2, ΔΗΠΑΚ 2, ΑΙΚ 1 – σύνολο 8  στους 15)  ενώ στην ΕΓ της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (Μέτωπο 3, Ενωτικό Κίνημα + Κίνηση Θεσ/κης 2, ΔΗΠΑΚ 1 – σύνολο 6 στους 9).

Στις τρεις ψηφοφορίες που έγιναν ως τώρα ο εκπρόσωπος του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή παίρνει 6 ψήφους (3 Ενωτικό Κίνημα + 2 Μέτωπο + 1 ΑΙΚ), οι δύο εκπρόσωποι της ΔΗΚΝΙ από 3 ή 4, ενώ σταθερά υπάρχουν 2 λευκά από την ΔΗΠΑΚ …

Η δυσάρεστη έκπληξη ήρθε από την μεριά του Μετώπου (ΣΥΡΙΖΑ) που εκπρόσωποί του μετά την τελευταία ψηφοφορία δήλωσαν ουσιαστικά ότι την  επόμενη φορά θα ψηφίσουν … ΔΗΚΝΙ (ΝΔ) γιατί «το σωματείο πρέπει επιτέλους να αποκτήσει προεδρείο» και πως «η ΔΗΚΝΙ οφείλει να αποφασίσει ποιόν υποψήφιο θα στηρίξει από τους δύο δικούς της».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΡΣΙ παρά το γεγονός ότι οι συσχετισμοί στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ είναι ευνοϊκοί για τη συγκρότηση αγωνιστικού προεδρείου σε αριστερή κατεύθυνση, οι συγκεκριμένες παρατάξεις κινούνται στην κατεύθυνση να ψηφίσουν ξανά λευκό (ΔΗΠΑΚ-ΚΚΕ), είτε να στηρίξουν την παράταξη της ΝΔ (Μέτωπο-ΣΥΡΙΖΑ).  

H «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών» (ΠΑΜΕ), θεωρεί  ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα συμφωνίας με τις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, τους επίδοξους διαχειριστές της σαπίλας του καπιταλισμού, τους εγγυητές της καπιταλιστικής ανάπτυξης, τη συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ το «Μέτωπο» που, μεταξύ των άλλων, καλλιεργεί αυταπάτες ότι μία κυβέρνηση μπορεί και να εξασφαλίσει την κερδοφορία των μονοπωλίων και να φέρει ευημερία για το λαό».

Επίσης, πάντα σύμφωνα με τη ΔΗΠΑΚ «δεν υπάρχει καμία δυνατότητα συμφωνίας ούτε με το «Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή» που, ως σύγχρονοι λωτοφάγοι, «ξεχνούν» ότι προεκλογικά, για να αλιεύσουν ψήφους, επέκριναν το «Μέτωπο» ότι υποχωρεί από τις διακηρύξεις του και ότι ενδιαφέρεται μόνο για την εκλογική του επικράτηση, και τώρα θέλουν να συγκροτήσει μαζί του «αγωνιστικό» προεδρείο…»

Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα είναι η ηγεσία της ΕΙΝΑΠ να περάσει και πάλι στα χέρια της ΝΔ ότι και αν αυτό συνεπάγεται. Η αντίσταση στη διάλυση της δημόσιας υγείας είναι ένα τεράστιο θέμα που αφορά όλους μας και όχι μόνο τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Α.Ρ.Σ.Ι:

 

Στις πρόσφατες αρχαιρεσίες της ΕΙΝΑΠ (Φεβρουάριος 2013) καταγράφτηκε μεγάλη άνοδος της αριστεράς, με το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή (αντισυστημική αριστερά και ανεξάρτητοι) να καταλαμβάνει την δεύτερη θέση, ενώ αξιόλογη άνοδο σημείωσαν και οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ (Μέτωπο) και του ΚΚΕ (ΔΗΠΑΚ). Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΚ) υπέστη συντριβή (μόνο 1 έδρα), ενώ η παράταξη της ΝΔ (ΔΗΚΝΙ) παρά την υποχώρηση γενικά συγκράτησε δυνάμεις και κράτησε την πρώτη θέση. Στο ΔΣ ακόμα εκπροσωπούνται με 1 έδρα η ΙΑΣΥ (ΔΗΜΑΡ) και η ΑΙΚ (ανεξάρτητοι). Με παρόμοιο τρόπο, στο συνέδριο της πανελλήνιας ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) εκφράστηκε η άνοδος των δυνάμεων της αριστεράς και η υποχώρηση των παρατάξεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Σαν Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε την θέση πως είναι επιτακτική ανάγκη να συγκροτηθούν τόσο στην ΕΙΝΑΠ όσο και στην ΟΕΝΓΕ προεδρεία αγωνιστικά σε αριστερή κατεύθυνση. Οι συσχετισμοί στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ (Ενωτικό Κίνημα 3, Μέτωπο 2, ΔΗΠΑΚ 2, ΑΙΚ 1 – σύνολο 8 στους 15) και στην ΕΓ της ΟΕΝΓΕ (Μέτωπο 3, Ενωτικό Κίνημα + Κίνηση Θεσ/κης 2, ΔΗΠΑΚ 1 – σύνολο 6 στους 9) είναι ευνοϊκοί …

Δυστυχώς όμως φαίνεται πως την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ θα την έχει ο ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΣΜΟΣ και ο ΚΑΘΩΣΠΡΕΠΙΣΜΟΣ των ηγεσιών της κοινοβουλευτικής αριστεράς …

–         Στην ΟΕΝΓΕ οι εκπρόσωποι του Μετώπου (ΣΥΡΙΖΑ) με «συνοπτικές διαδικασίες» και από την πρώτη συνεδρίαση συγκρότησαν προεδρείο μαζί με ΔΗΚΝΙ και ΠΑΣΚ (!), με το πρόσχημα της «αναλογικότητας» (η 1η δύναμη πρόεδρος, η 2η γενικός γραμματέας κ.ο.κ.). Οι εκπρόσωποι του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή φυσικά δεν δέχτηκαν να πάρουν μέρος σε αυτήν την συνδιαλλαγή.

–         Στην ΕΙΝΑΠ εδώ και 3 μήνες η εκλογή αγωνιστικού – αριστερού προεδρείου προσκρούει στην πεισματική άρνηση των εκπροσώπων της ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ). Αρχικά είχαν δηλώσει πως η ΔΗΚΝΙ … «οφείλει» να αποφασίσει ποιόν υποψήφιο θέλει να προτείνει για πρόεδρο για να τηρηθεί η περίφημη … «αναλογικότητα» (η ΔΗΚΝΙ λόγω εσωτερικών της  διαφωνιών παρουσιάζει 2 διαφορετικές υποψηφιότητες), ενώ στη συνέχεια παραμένει στη θέση πως εφόσον υπάρχουν δυνάμεις που δεν δέχονται την «αναλογικότητα» (π.χ. εμείς), η ΔΗΠΑΚ θα ψηφίζει λευκό … Έτσι, σε 3 ψηφοφορίες ως τώρα ο εκπρόσωπος του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή παίρνει 6 ψήφους (3 Ενωτικό Κίνημα + 2 Μέτωπο + 1 ΑΙΚ), οι δύο εκπρόσωποι της ΔΗΚΝΙ από 3 ή 4, ενώ σταθερά υπάρχουν 2 λευκά από την ΔΗΠΑΚ …

Χθες όμως, η μεγάλη «κωλοτούμπα» ήρθε από την μεριά του ΣΥΡΙΖΑ (Μετώπου). Μετά την χθεσινή (τρίτη) ψηφοφορία, κάνοντας 180ο στροφή, οι εκπρόσωποι του Μετώπου δήλωσαν ούτε λίγο ούτε πολύ πως την επόμενη φορά θα ψηφίσουν … ΔΗΚΝΙ (!) γιατί «το σωματείο πρέπει επιτέλους να αποκτήσει προεδρείο» και πως «η ΔΗΚΝΙ οφείλει να αποφασίσει ποιόν υποψήφιο θα στηρίξει από τους δύο δικούς της» … Φυσικά, μετά από αυτό οι εκπρόσωποι της ΔΗΚΝΙ έσπευσαν να δηλώσουν πως «εντάξει, αφού τίθεται έτσι το θέμα θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα βρούμε …(!)».

 

Οι εξελίξεις αυτές σηματοδοτούν τον ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΣΜΟ και ΚΑΘΩΣΠΡΕΠΙΣΜΟ των ηγεσιών της ρεφορμιστικής αριστεράς στους νοσοκομειακούς γιατρούς και γενικότερα, που εκφράστηκε πρόσφατα και στα γεγονότα της ΟΛΜΕ … Έχουν φτάσει στο σημείο να «εκλιπαρούν» την ΔΗΚΝΙ (ΝΔ) να ξεπεράσει τις εσωτερικές της διαφωνίες προκειμένου να την … ψηφίσουν για πρόεδρο (!), αντί να εκμεταλλευτούν αυτές ακριβώς τις εσωτερικές διαφωνίες (ή απλά να τις αγνοήσουν…) προκειμένου να προωθηθεί η συγκρότηση αγωνιστικού – αριστερού προεδρείου …

 

Το ανεξάρτητο αριστερό ριζοσπαστικό αγωνιστικό ρεύμα  των νοσοκομειακών γιατρών, οι μαχόμενες ασυμβίβαστες δυνάμεις των ειδικευόμενων και των έντιμων ειδικευμένων, θα συνεχίσουμε με συνέπεια τον αγώνα εκεί που πραγματικά έχει σημασία, στις γενικές συνελεύσεις των νοσοκομείων και των ενώσεων, στον συντονισμό από τα κάτω, στις απεργίες – επισχέσεις – διαδηλώσεις, στην συστράτευση με το αγωνιστικό δυναμικό των υπόλοιπων υγειονομικών εργαζόμενων με διαδικασίες βάσης στα σωματεία των νοσοκομείων, στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες ρων νέων γιατρών και στους συλλόγους ειδικευομένων … Μακριά από μας τα παζάρια και οι συνδιαλλαγές με τους εκπροσώπους ΝΔ , ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για τις καρέκλες των προεδρείων, μακριά από μας η γραφειοκρατία και ο συμβιβασμός …

 

ΝΕΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ – ΕΝΤΙΜΟΙ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ – ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ :

ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟΣ, ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ» ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΕΕ – ΔΝΤ.

ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΑΪΚΗ ΥΓΕΙΑ.

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ !

Απάντηση