Χρυσή Αυγή: Εγέρθητι

Το παιχνίδι της πρόκλησης έπαιξαν και πάλι οι χρυσαυγίτες μετά την είσοδο τους στη βουλή με το υψηλότατο ποσοστό 6,88%.    Οι ορντινάντσες του «φύρερ» Μιχαλολιάκου σε πολύ απειλητικούς τόνους διέταξαν τους δημοσιογράφους που είχαν πάει να καταγράψουν τις επίσημες δηλώσεις του αρχηγού της Χρυσής Αυγής να σηκωθούν μόλις κάνει ο «αρχηγός» την είσοδο του. Μια μόνο δημοσιογράφος τόλμησε να διαμαρτυρηθεί ότι «ήρθαμε να καταγράψουμε μια είδηση» πριν κάνει ο Μιχαλολιάκος την είσοδο του. «εγέρθητι» ούρλιαξαν οι ορντινάντσες όταν ήρθε ο Μιχαλολιάκος λες και απευθύνονται σε νεοσύλλεκτους φαντάρους και κάνει την είσοδο του ο ..αυτοκράτορας.

Αμήχανοι και τρομοκρατημένοι οι δημοσιογράφοι σηκώθηκαν και αποχώρησαν. Ένα μέλος της Χρυσής Αυγής πρόλαβε να σχολιάσει ότι «αν ήταν δηλαδή ο Παπανδρέου θα σηκωνόσουν;».

Οι ξένοι δημοσιογράφοι έκπληκτοι παρέμειναν.  Σε κάθε περίπτωση η είσοδος στη Βουλή της πιο ακραίας νεοναζιστικής πτέρυγας της ακροδεξιάς, του παρακρατικού υπογείου της δεξιάς πολυκατοικίας είναι μια εξέλιξη που είναι φυσικό να σοκάρει και να προβληματίζει.   Κάποιοι φτάνουν στο σημείο να θεωρούν ότι η μάχη ενάντια στη Χ.Α πρέπει ν’ αποτελέσει το κύριο μέτωπο του νέου μετεκλογικού γύρου αναμέτρησης. Ωστόσο η άνοδος της Χ.Α δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποσπασματικά και αποσπασμένη από τον αγώνα ενάντια στην κύρια επίθεση του κεφαλαίου και όλων των ακονισμένων όπλων του.

Απάντηση