Ποιός ήταν κατά της εξέγερσης του πολυτεχνείου; Πάντως όχι η ΚΝΕ

Αναδημοσίευση από το 902.gr

..τότε, το ρίχνει στην τρελίτσα και εκτοξεύει νέες συκοφαντίες! Αυτό ακριβώς έκανε ο συντάκτης της εφημερίδας «Εφημερίδας των Συντακτών», Γ. Η. Χάρης. Αυτός ο κύριος, σε προηγούμενο φύλλο, εκτόξευσε το αισχρό ψέμα ότι η ΚΝΕ το 1973 ήταν κατά της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο και ότι μάλιστα την κατήγγειλε ως προβοκάτσια! Ως απόδειξη ανέφερε το φύλλο ν.8 της παράνομης «Πανσπουδαστικής» (όργανο της Αντιδικτατορικής ΕΦΕΕ), που υποτίθεται ότι καταγγέλλει την εξέγερση του Πολυτεχνείου και το οποίο φύλλο η ΚΝΕ και το ΚΚΕ τάχα έχουν εξαφανίσει!

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έστειλε στην εφημερίδα επιστολή-απάντηση και μια φωτογραφία, σε καλή ανάλυση, του συγκεκριμένου «εξαφανισμένου» εντύπου. Και τί έκανε αυτός, ο «λάτρης» της αλήθειας;
Την «Πανσπουδαστική» Ν.8 την εξαφάνισε και την έβαλε ως γραμματόσημο για να μην μπορεί κανείς να τη διαβάσει!


Ενώ στα τεκμηριωμένα και αποκαλυπτικά επιχειρήματα της επιστολής «απάντησε» με νέα ψέματα και νέα διαστρέβλωση, χωρίς να γράψει λέξη για τις προηγούμενες συκοφαντίες του. Τώρα «μασώντας» τα λόγια του επί της ουσίας λέει: Μπορεί η ΚΝΕ να ήταν στην εξέγερση, να είχε και την πλειοψηφία στην «επιτροπή κατάληψης», αλλά δεν ήταν η καθοδήγηση! Τη νέα συκοφαντία επιχειρεί να την στηρίξει με μια απαράδεκτη συρραφή αποσπασμάτων από το πολυσέλιδο ντοκουμέντο – συμπερασμάτων του ΚΚΕ (1976) για την εξέγερση! Ο εν λόγω κύριος παίρνει ό,τι θέλει από το κεφάλαιο που περιλαμβάνει την αυτοκριτική εξέταση των αδυναμιών που είχαν τα όργανα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ την ώρα της θύελλας και της αγωνιστικής έξαρσης στην οποία πρωταγωνιστούσαν, και προσπαθεί να την πλαστογραφήσει! Επιχειρεί, δηλαδή, να εμφανίσει τις διάφορες εκτιμήσεις εκείνης της περιόδου, που ανέφεραν ότι τα παράνομα καθοδηγητικά όργανα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δεν έμαθαν αμέσως για την κατάληψη, ως στοιχείο ενοχής! Το ίδιο κάνει και με μια θέση ή άποψη ενός στελέχους.

Τί μας λέτε κύριε Γ.Η. Χάρη! Αυτές δεν είναι ασκήσεις μνήμης, αλλιώς λέγονται.
Το πόσο προβλέψιμοι και επαναλαμβανόμενοι είναι οι κατά καιρούς συκοφάντες του ΚΚΕ αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι στην επιστολή του Γραφείου Τύπου προβλέπεται στο ποια θα είναι η επόμενη συκοφαντία και υπάρχει απάντηση! Ο Γ.Η. Χάρης προφανώς και θα την διάβασε, αλλά παριστάνει ότι δεν την είδε! Παραθέτουμε και τα δύο κείμενα για να τον θαυμάσετε…

 

Να πώς δημοσιεύτηκε το φύλλο 8 της «Πανσπουδαστικής» για να μην μπορεί κανείς να το διαβάσει

Ακολουθεί η επιστολή του Παναγιώτη Μεντρέκα 

19/11/2012

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΚΥΡΙΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΑ

O συντάκτης σας Γιάννης Η. Χάρης στο φύλλο του Σαββατοκύριακου 17 – 18/11 εκτοξεύει με τον τρόπο του τη γνωστή συκοφαντία κατά της ΚΝΕ και του ΚΚΕ ότι δήθεν δεν ήταν με την  εξέγερση του Πολυτεχνείου αλλά ότι την κατήγγειλε και μάλιστα ως έργο προβοκατόρων. Ελπίζω ότι η εφημερίδα σας δεν υιοθετεί την παγκάλειο αρχή «ό,τι στρέφεται κατά του ΚΚΕ δεν χρειάζεται και τεκμηρίωση», ειδικά όταν πρόκειται για μια τόσο βαριά και ανιστόρητη κατηγορία.

Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν ο συντάκτης σας το έγραψε από άγνοια ή με δόλο. Αλλά και τα δυο είναι το ίδιο επιλήψιμα.

Δε νιώθουμε την ανάγκη να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες, αλλά επειδή αυτά τα διαβάζουν και νέοι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τι πραγματικά έγινε, γι’ αυτούς και μόνο απαντάμε: Η εξέγερση του 1973 είχε νεκρούς. Τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, της ΑντιΕΦΕΕ είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στην αντιδικτατορική πάλη όσο και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Αντιμετώπισαν παλικαρίσια και τα βασανιστήρια και τις διώξεις. Σας αποστέλλω σε ηλεκτρονική μορφή το πρωτοσέλιδο της Πανσπουδαστικής Νο 8, η οποία στην πρώτη σελίδα καταγγέλλει το έγκλημα της δικτατορίας στο Πολυτεχνείο, έχει τα ονόματα των νεκρών και καλεί το λαό να τους τιμήσει βαδίζοντας πιο αποφασιστικά στο δρόμο της πάλης και σας παρακαλώ να το δημοσιεύσετε μαζί με την επιστολή για να διαπιστώσουν όλοι ποια είναι η αλήθεια. Η περιβόητη καταγγελία που υπάρχει στο συγκεκριμένο φύλλο και στην οποία αναφέρεται ο συντάκτης σας αποτελεί ανακοίνωση της επιτροπής κατάληψης του Πολυτεχνείου!

Αναφέρεται δηλαδή σε δράση προβοκατόρων ενώ είχε ξεκινήσει η κατάληψη. Τώρα πώς γίνεται στην επιτροπή κατάληψης του Πολυτεχνείου τα μέλη της ΚΝΕ και της ΑντιΕΦΕΕ να έχουν την πλειοψηφία ενώ ήταν κατά της κατάληψης, αυτό  δεν το έχουν απαντήσει ποτέ οι κάθε λογής συκοφάντες. Προφανώς και η καταγγελία δεν είχε καμία σχέση με την πορεία φοιτητών της Νομικής προς το Πολυτεχνείο. Πώς να έχει άλλωστε, αφού στην πορεία αυτή συμμετείχαν και τα στελέχη και μέλη της ΚΝΕ.

Τέλος, για να προλάβω και την άλλη κακοήθεια, ότι ναι μεν οι οργανώσεις της Σπουδάζουσας της ΚΝΕ ήταν με την κατάληψη αλλά όχι το ΚΚΕ, υπάρχουν τα ντοκουμέντα της Φωνής της Αλήθειας, του παράνομου ραδιοφωνικού σταθμού του ΚΚΕ, καθώς και η ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου που από την πρώτη μέρα (15/11/1973) καλούσαν το λαό, τους εργαζόμενους της Αθήνας να στηρίξουν και να συμμετέχουν στην κατάληψη. Πώς άραγε κατέβηκαν τα μπλοκ των οικοδόμων, οι μαθητές και άλλοι εργαζόμενοι; Είναι πασίγνωστο ότι οι παράνομες οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στάθηκαν στην πρώτη γραμμή στο Πολυτεχνείο.

Παρακαλούμε να προχωρήσετε σε επανόρθωση και να δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή.

Για το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ

Παναγιώτης Μεντρέκας

Απάντηση