Κατέβηκε ο στρατός στη χτεσινή διαδήλωση;

Βήμα στρατιωτικό σημειωτόν, χακί στολές, πράσινοι μπερέδες, πατριωτικά στρατιωτικά συνθήματα. Παραταγμένοι σε διμοιρίες με αγέρωχο ύφος και φωνή στεντόρεια λίγο δίπλα από τη Βουλή. Μα τι γίνεται; Κατέβηκε ο στρατός; Η Χρυσή Αυγή μήπως;

Την πρώτη έκπληξη από την αλλόκοτη αυτή ομάδα διαδηλωτών διαδέχτηκε η διάθεση για καζούρα. Μα τι είναι αυτά τα κουρασμένα παλικάρια; Παλιοί πρόσκοποι που ντύθηκαν Τζι Άι Τζο; Ψωνάρες που βγήκαν στο δρόμο μαζί με τους ημίτρελους που κυκλοφορούν σε κάθε πορεία;

Η απορία λύθηκε σύντομα. Πρόκειται για την ομάδα που ακούει στο όνομα Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων και συμμετείχε από πατριωτικές θέσεις στο συλλαλητήριο κατά της Μέρκελ. Όπως διαβάζουμε στην ομάδα τους στο facebook [δες εδώ] από το κάλεσμά τους δεν μπορεί κανείς να μπερδέψει την πολιτική τους τοποθέτηση:

«Ετοιμάζουμε θερμή «υποδοχή» στην αντιπρόσωπο της Γερμανίας Α. Μέρκελ που ορέγεται την Γή μας και την εξαθλίωση / αφανισμό του Ελληνικού Έθνους. Κάθε φορά που κάποιοι εθνοπροδότες εντός και εκτός του Ελληνικού κοινοβουλίου θα κατεβάζουν τα παντελόνια τους σε κάθε επίδοξο κατακτητή της Ελλάδος, η (Κ.Ε.Ε.Δ.) Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων θα είμαστε πάντα απέναντί τους. Θα είμαστε πάντα απέναντί τους και υψώνοντας την Ελληνική σημαία θα τους υπενθυμίζουμε πως η Ελλάς ΔΕΝ πωλείται, ΔΕΝ κατακτάται. Οποιοσδήποτε έχει τέτοιες φαντασιώσεις εμείς ΕΔΩ θα είμαστε. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ !!! Αποστέλλουμε κάλεσμα σε όσους η καρδιά τους χτυπά Ελληνικά και σε όλα τ’αδέλφια της εφεδρείας, στελέχη εν ενεργεία και εν αποστρατεία όλων των Σωμάτων ασφαλείας να δώσουν δυναμικό παρών ΥΠΟ ΤΗ ΣΚΕΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΗΜΑΙΑΣ».

«Μαζί μαζί, να φύγουν οι ναζί» και «έξω η Μέρκελ από την Ελλάδα» από τους χακί πρώην καταδρομείς ήταν από τα πιο εξωτικά θεάματα της χτεσινής συγκέντρωσης. Ενδιαφέρον είχε ότι μια ζώνη ανθρώπων γύρω τους χειροκροτούσε και επευφημούσε σε προφανή σύγχυση καθώς οι περισσότεροι συγκεντρωμένοι πίστευαν ότι ΟΝΤΩΣ είχε κατέβει ο στρατός και διαδήλωνε, αφού έβλεπε εθνόσημα στους μπερέδες, διμοιρίτες να δίνουν εντολές σαν αξιωματικοί και όλα τα στρατιωτικά αναγνωριστικά, πλην ορισμένων εξαιρέσεων από μέλη της «Κοινότητας» τα οποία είχαν ξεχάσει σπίτι τον επίσημο μπερέ και φορούσαν χακί καπελάκι παραλίας με κορδόνι.

Πολιτικό ενδιαφέρον είχε επίσης το γεγονός ότι η ομάδα ήταν κοντά στο μπλοκ του ΕΠΑΜ με το οποίο λόγω ελληνικών σημαιών φαινόταν να ενώνεται σε ένα «σώμα».

Απολαύστε…

 

Απάντηση