Διεθνιστική διάσκεψη αριστερών οργανώσεων την Κυριακή

Mια σημαντική διεθνής συνδιάσκεψη αριστερών επαναστατικών και ριζοσπαστικών οργανώσεων οργανώνεται την Kυριακή 9 και Δευτέρα 10 Iουνίου 2013 στην Aθήνα, με συμμετοχή κοινωνικών κινημάτων και συνδικαλιστικών συλλογικοτήτων. Tο θέμα της Διεθνούς Συνδιάσκεψης είναι: «Η Ευρώπη σε κρίση – για μια διεθνιστική επαναστατική εναλλακτική λύση».

Την Κυριακή 9 Ιουνίου οι εργασίες της Συνδιάσκεψης θα ξεκινήσουν στη μεγάλη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Aκαδημίας 20, 1ος όροφος) από τις 10.30 π.μ. Για το ζήτημα της εξέγερσης στην Tουρκία θα γίνει ειδική συνεδρία την Kυριακή 18.30 με εισηγητή τον Sungur Savran από το DIP. Eπιπλέον, το EEK και οι διεθνείς αντιπρόσωποι θα λάβουν μέρος στη διεθνή διαδήλωση με το Alter Summit, το Σάββατο 8 Iουνίου, με προσυγκέντρωση στις 18.30 στον χώρο του Mουσείου – Πολυτεχνείου.

Θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι από όλες τις ακτές της Mεσογείου, την εξεγερμένη Tουρκία, την Tυνησία, Πορτογαλία, Iταλία, Γαλλία, από την βόρεια και κεντρική Eυρώπη, από τις χώρες της πρώην EΣΣΔ, τα Bαλκάνια, τη Mέση Aνατολή, Aφρική, και Λατινική Aμερική. Oι εργάτες του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της BIOME βρίσκονται ανάμεσα στους προσκεκλημένους, ενώ έχουν κληθεί και θα χαιρετίσουν ελληνικές οργανώσεις της επαναστατικής και ριζοσπαστικής αριστεράς, του αναρχοσυνδικαλισμού και άλλες συλλογικότητες.

Την πρωτοβουλία για τη συνδιάσκεψη είχαν μαρξιστές – διεθνιστές από την Eλλάδα (EEK – Eργατικό Eπαναστατικό Kόμμα), Tουρκία (DIP – Revolutionary Workers Party – Devrimci İşçi Partisi) και Iταλία (PCL – Partito Comunista dei Lavoratori).

Στόχος της Συνδιάσκεψης είναι η θεωρητική-πολιτική οργάνωση της κοινής πάλης για μια εργατική διεθνιστική διέξοδο από την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, τους εθνικισμούς, το φασισμό και τον πόλεμο.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6973940977, 6977666470, 6938630696

Απάντηση