Τhe Game of Drones… σε κρητικό έδαφος

Πολύ σοβαρή η αποκάλυψη στο σημερινό φύλλο του Βήματος σχετικά με το παζάρεμα μεταξύ αμερικανικής κι ελληνικής κυβέρνησης για στάθμευση drones, όπως συνηθίζουμε να αποκαλούμε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAVs) που εξαπολύουν πυραύλους -κατά προτίμηση εναντίον μη στρατιωτικών στόχων- ξεκληρίζοντας οικογένειες, ισοπεδώνοντας κτίρια, ανατινάζοντας γαϊδούρια και αιγοπρόβατα…

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και γενικότερα στη γειτονιά μας δεν μυρίζει μόνο μπαρούτι αλλά και καμένη σάρκα: πάνω από 1.000 οι νεκροί στη Γάζα, νέο μακελειό ετοιμάζεται στη Λιβύη ενώ οι τζιχαντιστές στη Συρία διαπράττουν τη μια θηριωδία μετά την άλλη. Επιπλέον, η Αμερική θέλει να περιορίσει τη ρωσική πρόσβαση στη Μεσόγειο, καθώς κλιμακώνεται η αντιπαράθεση με τη Ρωσία με αφορμή την Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ επιδιώκουν ένα γερό πάτημα στην περιοχή και φαίνεται ότι το βρήκαν στο Καστέλι Χανίων, όπου εδρεύει η (αμερικανική) 133η Σμηναρχία Μάχης. Στην αρχή οι Αμερικανοί έβλεπαν με καλό μάτι την αεροπορική βάση της Καλαμάτας, που είχε χρησιμοποιηθεί εκτενώς το 2011 στις αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον της Λιβύης, όμως τώρα το ενδιαφέρον τους στρέφεται προς την Κρήτη.

Για την εξυπηρέτηση αυτήν, η ελληνική κυβέρνηση θα επιδιώξει ανταλλάγματα», γράφει το Βήμα, χωρίς όμως να τα κατονομάζει.

Όλα τα ΄χει, η Μαριορή, τα drones της έλειπαν. Δε φτάνει που δίνουμε τη σάρκα, τον ιδρώτα και το αίμα του λαού στο τραπεζικό κεφάλαιο, πρέπει να εξυπηρετήσουμε τα πιο τυχοδιωκτικά πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, γεγονός που καθιστά την Ελλάδα στόχο καθώς η στάθμευση των drones θα φέρει την Ελλάδα απέναντι στον αραβικό κόσμο (και όχι μόνο). Βέβαια, το Bήμα, γράφει ότι οι Αμερικανοί νοιάζονται για την «αντιμετώπιση της ισλαμικής τρομοκρατίας και της γεωπολιτικής αστάθειας στη Μέση Ανατολή».

Τα drones είναι τα πιο ύπουλα όπλα καθώς οι χειριστές τους τα κατευθύνουν από δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά και δεν πετούν οι ίδιοι πάνω από το έδαφος των επιχειρήσεων. Αρκεί να πατήσουν ένα κουμπί για να σκορπίσουν το θάνατο…

Γύρω από τα φονικά αυτά όπλα περιστρέφεται η πλοκή στον ένατο κύκλο της σειράς«24» που προβλήθηκε φέτος. Εδώ ο σούπερ πράκτορας Τζακ Μπάουερ (Κίφερ Σάδερλαντ) προσπαθεί να εξουδετερώσει μια ομάδα τρομοκρατών που έχουν καταφέρει να αποκτήσουν τον έλεγχο καμιά δεκαριά drones! Ίσως στον επόμενο κύκλο, να δούμε τον Τζακ Μπάουερ στην Κρήτη όπου θα βρίσκει πολύτιμη βοήθεια από τους απογόνους του Ζοrba the Greek.

Απάντηση