Δραγασάκης για Κουτσούμπα: «Θα κριθείτε…»

Την αλλαγή ηγεσίας στο ΚΚΕ κλήθηκε να σχολιάσει ο Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real News (28 Απριλίου 2013) και τη δημοσιογράφο Μαριτίνα Ζαφειριάδου. Το ηγετικό στέλεχος της Κουμουνδούρου, που σημειωτέον προέρχεται από το ΚΚΕ και μάλιστα πριν τη διάσπαση ήταν υποψήφιος για την ηγεσία του κομμουνιστικού κόμματος, αλλά έχασε για λίγες ψήφους από την Αλέκα Παπαρήγα, διαπιστώνει λάθη στο ΚΚΕ και συγκεκριμένα στο γεγονός ότι «ταυτίζει την τακτική με τη στρατηγική», στην πολεμική που ασκεί προς τα αριστερά του και βέβαια, στο ότι δεν στηρίζει μια αριστερή κυβέρνηση. Σε αυτό το πεδίο θα κριθεί ο νέος γραμματέας, όπως υπογραμμίζει.

Ολόκληρη η απάντηση του Γιάννη Δραγασάκη στην ερώτηση «Πώς κρίνετε την αλλαγή ηγεσίας στο ΚΚΕ; Περιμένετε και αλλαγή στάσης εκ μέρους του Περισσού;«:

  • Το ΚΚΕ κάνει πολλές φορές σωστές διαπιστώσεις, αλλά δεν μπορεί να τις μεταφράσει σε συγκεκριμένη και εφαρμόσιμη πολιτική, διότι αντιμετωπίζει κρίση στρατηγικής ή διότι ταυτίζει την τακτική με τη στρατηγική. Το άλλο πρόβλημα που κατά τη γνώμη μου έχει το ΚΚΕ είναι ότι φοβάται να συμμαχήσει με άλλες δυνάμεις και ειδικά με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Πιστεύει πως ασκώντας τυφλή πολεμική στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ,η οποία υπερβαίνει συχνά ακόμη και την πολεμική της Δεξιάς, θα διευρύνει την επιρροή του. Αυτό, όπως έδειξε και η ιστορία, είναι λάθος. Ενώ, αναγνωρίζει τις υπαρκτές δυσκολίες που θα έχει μια αριστερή κυβέρνηση, αντί της συμπόρευσης ή, έστω, της κριτικής στήριξης, επιλέγει από τώρα τη θέση της αντιπολίτευσης και της υπονόμευσης στην περίπτωση που υπάρξει μια τέτοια κυβέρνηση. Η άποψή μου είναι ότι η νέα ηγεσία του ΚΚΕ θα κριθεί από την ικανότητά της να βρει νέες, θετικές για το λαό και το ίδιο απαντήσεις σε αυτά και σε άλλα συναφή προβλήματα.

Απάντηση