Πρόταση Ντόρας για ΔΗΜΑΡ: κουτοπονηριές και αδιέξοδα

Ο βρεγμένος βροχή δεν φοβάται. Και ο ξεφτιλισμένος νέα ξεφτίλα δεν φοβάται. Κάπως έτσι φαίνεται ότι σκέφτηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, προτείνοντας την ολική επαναφορά της ΔΗΜΑΡ στο κυβερνητικό σχήμα μέσω μιας νέας προγραμματικής συμφωνίας.

Σατανικό σχέδιο, αντάξιο ενός Κώστα Μητσοτάκη, για την υπονόμευση της αρχηγικής θέσης του Σαμαρά; Ή μια κίνηση ώστε να σωθεί οτιδήποτε και αν σώζεται, τώρα που το κυβερνητικό σκάφος βουλιάζει;

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η βουλευτής επικρατείας της ΝΔ είπε ότι οι 153 κυβερνητικοί βουλευτές «είναι μικρή πλειοψηφία μπροστά στο μέγεθος προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα». Πρόσθεσε ότι θα ήταν σωστή πολιτική κίνηση να πάρει πρωτοβουλία ο Αντώνης Σαμαράς ώστε να αυξηθεί η πλειοψηφία, «αφού οι στόχοι είναι κοινοί, να βρούμε κοινό τόπο και να πάμε μαζί μέχρι τις εκλογές του 2016». Εξήγησε ότι η πρόταση αυτή απευθύνεται στον πρωθυπουργό και όχι στη ΔΗΜΑΡ. Ωστόσο, στελέχη της ΔΗΜΑΡ, όπως ο Νίκος Τσούκαλης και ο Γιάννης Πανούσης απέρριψαν αυτό το σενάριο.

Μια ξεφτίλα την εβδομάδα: αυτός ίσως είναι ο προγραμματισμός της ΔΗΜΑΡ. Την Κυριακή όλοι οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ πέρασαν άλλη μια θηλιά στο λαιμό τους, ψηφίζοντας λευκό στην πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, η πρόταση της Ντόρας δεν φανερώνει μόνο τις δικές της αρχηγικές βλέψεις, αλλά και το αδιέξοδο του κατεστημένου πολιτικού προσωπικού.

Κάποιοι βλέπουν το κόμμα του Φώτη Κουβέλη σαν μια παρθένα που έχασε ό,τι πολυτιμότερο είχε συμμετέχοντας στην τρικομματική κυβέρνηση και ψηφίζοντας τα μνημόνια. Δυστυχώς για τη ΔΗΜΑΡ, η εποχή της παρθενοραφής έχει περάσει. Ό,τι και αν κάνει τώρα, το στίγμα θα είναι ανεξίτηλο.

 

Απάντηση