Το μητσοτακέικο ξορκίζει τη …γρουσουζιά

Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκε η Ντόρα Μπακογιάννη να ευχηθεί στις πολιτικές και επαγγελματικές της επαφές  χρόνια πολλά, μάλλον κάνοντας χιούμορ με την πιο διαδεδομένη λαϊκή προκατάληψη έναντι του πατέρα της. Σε ηλεκτρονικό της μήνυμα λοιπόν, μια κάρτα γράφει «ποιος φοβάται το 13;» και πατώντας τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο, βγαίνει μια νέα κάρτα που αναφέρει: «Με ενότητα και σύνεση, η πρόοδος δεν είναι θέμα τύχης! Χρόνια πολλά, Ντόρα Μπακογιάννη».

Βέβαια την κακή τύχη στους εργαζόμενους για τη χρονιά που έρχεται και όχι μόνο δεν τη φέρνει καμία προκατάληψη, ούτε η περιλάλητη γρουσουζιά του Μητσοτακέικου, αλλά οι ψήφοι της Ντόρας, του Κυριάκου και των άλλων γαλάζιων παιδιών, που με κάθε τρόπο στηρίζουν τα μνημόνια και με κάθε μέσο φροντίζουν οι ίδιοι και οι απόψεις τους να παραμένουν στην εξουσία. Γι’ αυτούς υπέρτατες αρχές είναι η «ενότητα» γύρω από την κυβέρνηση και τις αρχές, αλλά και η «σύνεση» μην τυχόν και γίνει καμιά διαδήλωση. Η δε «πρόοδος» είναι να σφαγιάζεται οικονομικά και κοινωνικά ο λαός μας για να συνεχίζει τη δουλειά της, η χρεομηχανή και αυτό φυσικά «δεν είναι θέμα τύχης», αλλά σκληρής δουλειάς και εντατικής προπαγάνδας από απίστευτους μηχανισμούς.

Με τη σειρά μας να ευχηθούμε λίγες να είναι οι μέρες τους (στην εξουσία ασφαλώς). Αυτοί είναι που κανονικά πρέπει να φοβούνται το ’13.

Απάντηση