ΣΥΡΙΖΑ: «Ντόρα, ο νέος …Πάγκαλος»

Για αήθη πολιτική επίθεση της Ντόρας Μπακογιάννη έκανε λόγο ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, στην πρώτη τακτική ενημέρωση συντακτών που έγινε σήμερα στα γραφεία της πλατείας Κουμουνδούρου. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις που έκανε η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ στις οποίες συνέδεσε με το ΣΥΡΙΖΑ μάρτυρες υπέρ κατηγορουμένων στην περίφημη δίκη της ΝΔ. Την οργή της Κουμουνδούρου προκάλεσε το χτεσινό πρωτοσέλιδο των Νέων όπου σε τίτλο της εφημερίδας αναφερόταν: «Ντόρα Μπακογιάννη Ποιους από τον ΣΥΡΙΖΑ έδειξε για τη 17Ν».

«Η Μπακογιάννη πήρε τη σκυτάλη που κρατούσε σφιχτά όλα αυτά τα χρόνια ο Θόδωρος Πάγκαλος» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Πάνου Σκουρλέτη, που σημείωσε ότι είναι έξω από το νομικό πολιτισμό να ενοχοποιείται ένας μάρτυρας υπεράσπισης, αλλά και έξω από τη δημοσιογραφική δεοντολογία να προβάλλονται με τέτοιο τρόπο οι ειδήσεις και απόψεις.

Η ενημέρωση συντακτών τελικώς εξελίχθηκε σε «δεύτερο γύρο» της αντιπαράθεσης του ΣΥΡΙΖΑ με τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, με τους εκπροσώπους του Mega και των Νέων να έρχονται σε φραστική αντιπαράθεση με τον υπεύθυνο Τύπου, ενώ στο «τραπέζι» έπεσε ακόμα και αναφορά για την εκ νέου εισαγωγή νομοθετήματος τύπου βασικού μετόχου. «Θα συγκρουστούμε με το σύστημα διαπλοκής» είπε χαρακτηριστικά ο Π. Σκουρλέτης.

Για το θέμα των δηλώσεων Ντόρας και της αναπαραγωγής τους από τα Νέα εξέδωσε ανακοίνωση η Ζωή Κωνσταντοπούλου (βουλευτής Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ) στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Με κατάπληξη ανέγνωσα ότι, σύμφωνα με το άρθρο, μνημονεύονται ως «μάρτυρες υπέρ της 17Ν» άνθρωποι που προσήλθαν σε υπεράσπιση του Γιάννη Σερίφη, γνωστού συνδικαλιστή και αγωνιστή των κινημάτων, ταυτισμένου με την διαφανή και δημόσια δράση του για τα εργασιακά δικαιώματα και όχι, βέβαια, με τη 17Ν». Η δικηγόρος διευκρινίζει: «Ο Γιάννης Σερίφης, τον οποίο είχα την τιμή να υπερασπισθώ από κοινού με τους έγκριτους συναδέλφους Σπύρο Φυτράκη και Γιάννη Ιωαννίδη (τ. Γ.Γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης), έχει αθωωθεί αμετακλήτως για την υπόθεση αυτή και μάλιστα δύο φορές … Η κα Μπακογιάννη προφανώς λησμόνησε και αυτήν την… «λεπτομέρεια». Η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», όμως, που ισχυρίζεται ότι ανέτρεξε «στα πρακτικά των δύο δικών, αλλά και στα δημοσιεύματα της εποχής», δεν είδε ότι ο Γιάννης Σερίφης έχει αθωωθεί δύο φορές; … Εκείνοι που επιτελούν την παραπληροφόρηση, ας είναι πιο προσεκτικοί, και ας εφαρμόσουν επιτέλους τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της αντικειμενικής δημοσιογραφίας. Η διαβλητή «ενημέρωση» εκθέτει τους ίδιους τους διαβολείς».

Ανακοίνωση εξέδωσε επίσης και ο Βένιος Αγγελόπουλος που είχε καταθέσει υπέρ του Αλέκου Γιωτόπουλου πριν από 9 χρόνια στην πολύκροτη δίκη: «Κάποιοι το θυμήθηκαν αυτές τις μέρες, και χρησιμοποιούν το όνομά μου, μαζί με άλλους για να πλήξουν πολιτικά την Αριστερά και ειδικότερα τον Σύριζα. Τυχαίο; Δε νομίζω… Αν οι αρχιερείς της μίζας, της διαπλοκής και των μυστικών κονδυλίων που οδήγησαν την Ελλάδα σε πτώχευση, νομίζουν πως μπορούν να ανασύρουν τρομολαγνείες του παρελθόντος και να κάνουν τον κόσμο να ξεχάσει την ανεργία, την ανασφάλεια, τη μείωση του βιοτικού επιπέδου, τις καθημερινές αυτοκτονίες και το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου που αυτοί προκάλεσαν, πλανώνται πλάνην οικτράν. Η τρομοκρατία τους δεν θα ανακόψει την ελπίδα».

Απάντηση