Ντόρα γύρνα ξανά!

Σίριαλ με την πολιτική επανένωση της οικογένειας Μητσοτάκη

 

Το όχι αποκοιμήθηκε στην αγκαλιά του Ναι , όπως κυκλοφορεί στο διαδίκτυο:

«Ο Σαμαράς διέγραψε την Ντόρα επειδή ψήφισε ΝΑΙ στο Μνημόνιο, ενώ η γραμμή του κόμματος ήταν ΟΧΙ. Μετά διέγραψε 21 βουλευτές του επειδή ψήφισαν ΟΧΙ, ενώ η γραμμή της ΝΔ ήταν ΝΑΙ. Στη συνέχεια κάποιοι απ’ τους διαγραφέντες είχαν επαφές με την Ντόρα για να ενταχθούν στο κόμμα της, που έλεγε ΝΑΙ στο μνημόνιο, ενώ αυτοί είχαν διαγραφεί επειδή είπαν ΟΧΙ.Η Ντόρα που συζητούσε το ενδεχόμενο ένταξης στο κόμμα της αυτών που ψήφισαν ΟΧΙ, ενώ η ίδια έλεγε ΝΑΙ, κατηγόρησε τον Σαμαρά για πολιτική σχιζοφρένεια.Ο  Σαμαράς τώρα μαζεύει πίσω αυτούς που ψήφισαν ΟΧΙ, ενώ έπρεπε να ψηφίσουν ΝΑΙ»

 

Η αγάπη για το μνημόνιο και η αγάπη για την κομματική σταδιοδρομία αποδείχτηκαν ασυμβίβαστες έννοιες για τα αδέρφια Μητσοτάκη.  Χώρισαν οι δρόμοι του Κυριάκου με την πολυαγαπημένη του αδερφούλα Ντόρα όταν η τελευταία πάνω στο πάθος της να προσφέρει υπηρεσίες στο πολιτικό σύστημα υπερψήφισε το πρώτο Μνημόνιο.  Ίδρυσε δικό της κόμμα που το ονόμασε Δημοκρατική Συμμαχία αλλά ο Κυριάκος δεν την ακολούθησε. Οι εξελίξεις δικαίωσαν και ταυτόχρονα διέψευσαν και τους δύο.  Ο Σαμαράς ακολούθησε τελικά την γραμμή της Ντόρας αλλά το κόμμα της τελευταίας δεν τσουλάει καθόλου όσο και αν το σπρώχνουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ.  Ο Κυριάκος ωστόσο παρά το γεγονός ότι χωρίς τη Ντόρα στο κόμμα κατάφερε να αναπνεύσει πολιτική και να ξεφύγει έστω και λίγο από τη σκιά της μεγάλης αδερφής, δεν την ξέχασε και πριν λίγες μέρες την κάλεσε επισήμως να επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία παρά τη δημόσια εναντίωση Σαμαρά στο ενδεχόμενο.

Σε μια τόσο πολιτική οικογένεια τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο Κυριάκος δεν θα προέβαινε ποτέ σε μια τέτοια κίνηση αν δεν είχε πάρει πρώτα την έγκριση του πατέρα του και την –έστω σιωπηλή- αποδοχή της Ντόρας.  Αλλιώς η ρήξη στην κρητική οικογένεια θα ήταν ανεπίστρεπτη. Μπορεί οι έστω και ελάχιστες προοπτικές της ΔΗΣΥ για ένα θετικό αποτέλεσμα να εκμηδενίζονται αλλά η πίεση στον Α. Σαμαρά να πάρει πίσω τη Ντόρα και να «επανενώσει» τη μεγάλη κεντροδεξιά αυξάνονται. Όχι ότι έχει και πολλές επιλογές μετά το δημοσκοπικό ναυάγιο των τελευταίων εβδομάδων και τη δυναμική που αναπτύσσουν οι «Ανεξέρτητοι Έλληνες».

Απάντηση