ΠΑΣΟΚ στο Σύνταγμα: Ο δολοφόνος επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος

Mακάβρια η σύμπτωση. Σύμπτωση χωρική και επετειακή, αφού ακριβώς ένα μήνα μετά την αυτοκτονία του Δημήτρη Χριστούλα στο Σύνταγμα (4 Απριλίου), το ΠΑΣΟΚ πραγματοποίησε προεκλογική συγκέντρωση στην ίδια πλατεία, στις 4 Μαϊου.

 

Φυσικά, δεν περιμέναμε από τον ευαίσθητο Ευάγγελο να αναφερθεί στον Χριστούλα και πολύ, περισσότερο, να ζητήσει από το πλήθος ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του νεκρού. Όμως το φάντασμα όχι του φαρμακοποιού, αλλά των ματαιωμένων ελπίδων πλανιόταν πάνω από την πλατεία και δεν το ξόρκιζαν οι πλαστικές σημαίες που ανέμιζαν οι ταλαίπωροι Πακιστανοί.

Οι φωτογραφίες από το δέντρο που πλάι του ο Χριστούλας αφαίρεσε τη ζωή του τραβήχτηκαν λίγες μέρες πριν τη συγκέντρωση. Πολλά φρεσκοκομμένα λουλούδια, πολλά σημειώματα, ποιήματα, μαύρες σημαίες και ελληνικές σημαίες, συνθήματα, ακόμα και ένα υπερμεγέθες λευκό αρκουδάκι…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ας δούμε το ποτήρι μισογεμάτο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Χωροταξική ειρωνεία: στο κάτω μέρος της πλατείας, φάτσα στο δέντρο, υψώνεται ένα διαφημιστικό τοτέμ της Cosmote, με ένα ποτήρι μέσα σε έναν κυλινδρικό κώδωνα. “Ας δούμε το ποτήρι μισογεμάτο”, γράφει στο πάνω μέρος και “Bλέπουμε τον κόσμο όπως εσύ. Γεμάτο αισιοδοξία”, γράφει στο κάτω. Μόνο που από την πολλή αισιοδοξία, κάποιοι ανοίγουν την πόρτα και φεύγουν.

Μισοάδεια ή μισογεμάτη, η πλατεία της 4ης Μαϊου ήταν θλιβερή. Μερικές φορές, οι νεκροί είναι πιο δυνατοί από τους ζωντανούς.

One thought on “ΠΑΣΟΚ στο Σύνταγμα: Ο δολοφόνος επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: