Ξινίλα από τον Διόδωρο του «Βήματος»

Για «κάποιον Στάθη Κουβελάκη» μιλά ο Διόδωρος του «Βήματος» στο φύλλο της 22.4. Αυτός, λοιπόν ο κάποιος, που βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι υπέρ της επιστροφής στη δραχμή, «λογικό, αφού και ο ίδιος σε εθνικό νόμισμα, πληρώνεται στο Λονδίνο όπου διδάσκει φλέγοντα θεωρητικά ζητήματα, όπως ‘‘Ο Λένιν ως αναγνώστης του Έγελου’’», παρατηρεί με γεροντοκορίστικη ξινίλα ο σχολιαστής της εφημερίδας.  Το ίδιο επιχείρημα είχε χρησιμοποιηθεί ξανά από τα φερέφωνα των μνημονίων και κατά του Κώστα Λαπαβίτσα όταν ο τελευταίος συμμετείχε στο ντιμπέιτ με τη Μιράντα Ξαφά και τον Ρουμπινί υπερασπιζόμενος την έξοδο από το ευρώ προς όφελος των εργαζομένων.

O Διόδωρος θεωρεί ανάξιο λόγου το γεγονός ότι ο Στ. Κουβελάκης δεν διδάσκει κάπου στο Λονδίνο, αλλά στο τρίτο αρχαιότερο πανεπιστήμιο της Ευρώπης. Το King’s College κατέχει υψηλή θέση στους πίνακες με τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο, ενώ εδώ σπούδασαν ή δίδαξαν και διδάσκουν 10 νομπελίστες. Επίσης ο Διόδωρος φαίνεται να αγνοεί τόσο την επιστημονική ειδίκευση όσο και το συγγραφικό έργο του Στ. Κουβελάκη, τα βιβλία και τα κείμενα του οποίου έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

Μπορεί κανείς να διαφωνεί με την επιλογή του Σ. Κουβελάκη να συμπορευθεί εκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως πάει πολύ η εφημερίδα του μνημονίου και της ευρωλαγνείας να ειρωνεύεται την επιστημονική, αγωνιστική και ηθική του ακεραιότητα.

Απάντηση