Δημοσκόπηση VPRC: Αξιωματική αντιπολίτευση το ΚΚΕ, 11% ο Καμμένος

Νέα έρευνα της VPRC που δημοσιεύεται σήμερα στα Επίκαιρα επιβεβαιώνει το μπάχαλο της πρόθεσης ψήφου που αποσταθεροποιεί το πολιτικό σκηνικό και επιβεβαιώνει τη βαθιά αποστροφή του λαού προς το Μνημόνιο και τους εκφραστές του. Πριν από ένα χρόνο το άθροισμα των ποσοστών των δύο κομμάτων εξουσίας βρισκόταν στο 65%. Σήμερα, περίπου ένα μήνα πριν από τις εθνικές εκλογές, μετά βίας αγγίζει το 35%, με το ΠΑΣΟΚ στο 12,5% και τη ΝΔ στο 22,5%, κάτι που σημαίνει ότι ο δικομματισμός δύσκολα θα εξασφαλίσει την αυτοδυναμία, ακόμη κι αν συνεχίσει την «παρά φύση» συμμαχία του. Το ΚΚΕ στη δεύτερη θέση για πρώτη φορά με 12,5%. Πολύ ψηλά στο 12% και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα του Πάνου Καμένου, βάσει της συγκεκριμένης έρευνας, εξασφαλίζει το 11% των ψηφοφόρων, ποσοστό που επιτρέπει την άνετη είσοδό του στη Βουλή, και μάλιστα με ικανό αριθμό βουλευτών για να παίξει ρυθμιστικό ρόλο στις μετεκλογικές διεργασίες.

«Τραυματισμένο» είναι το ΛΑΟΣ που συγκεντρώνει το 3% στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής. Όπως φαίνεται, στην Καλλιρόης θα ζήσουν ένα θρίλερ στις επόμενες εκλογές σχετικά με το εάν θα βρίσκονται μέλη του κόμματος στη Βουλή, κάτι που φαίνεται σήμερα πιθανό για τη Χρυσή Αυγή, που συγκεντρώνει το 3,5%.

Ξεφούσκωμα επιφυλάσσει η νέα μέτρηση για Δημοκρατική Αριστερά, που μέχρι στιγμής κάθεται στο 11%. Οικολόγοι και Ντόρα δίνουν μάχη στο νήμα, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγράφει 1,5%. Το κόμμα της Λούκας Κατσέλη δεν περιλαμβάνεται στη δημοσκόπηση.

Απάντηση