Ο δημοσιογράφος που αυτοπυρπολήθηκε

Ούτε «αλήτης» ούτε «ρουφιάνος» ούτε «βαποράκι» δεν ήταν ο παλαίμαχος δημοσιογράφος του Πύργου Ηλίας Φροντιστής, που διάλεξε να φύγει από τη ζωή εξαιτίας της άσχημης οικονομικής του κατάστασης. Στις 19 Ιουλίου, ο 78χρονος Ηλ. Φροντιστής πήγε στις Κολιρέικες παράγκες, στην εθνική οδό Πύργου-Τριπόλεως, περιέλουσε τα ρούχα του με οινόπνευμα και έβαλε φωτιά. Το μεσημέρι του Σαββάτου 27 Ιουλίου έγινε η κηδεία του στον Πύργο.

Ένας διερχόμενος οδηγός μοτοσικλέτας προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά, έσπευσαν και οι περίοκοι και τελικά τον μετέφεραν στο ΓΝ Πύργου. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, τον μετέφεραν στο «Γ. Γεννηματάς» όπου, μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία, ξεψύχησε την περασμένη Τρίτη.

«Τίμιος βιοπαλαιστής, φτωχός και αξιοπρεπής», μια ασυμβίβαστη ειλιρινής φωνή, όπως γράφει η ημερήσια εφημερίδα Αυγή τoυ Πύργου, αρθρογραφούσε για πολλά χρόνια μέχρι το 2011 στην εφημερίδα Πατρίς. Πολύ νωρίτερα, διακινούσε την Αυγή του Πύργου «μαζί με τον Σάκη Γουβιά ξυπόλητοι τα πρωινά της Δευτέρας…» ενώ από την ίδια εβδομαδιαία εφημερίδα είχε ξεκινήσει τη δημοσιογραφική του καριέρα «πρωτοτυπώντας με το σκίτσο-σχόλιο».

Δεν μένει παρά να μετατραπεί το πένθος σε οργή για εκείνους, εντός κι εκτός Ελλαδας, λεηλατούν τα νιάτα και ρημάζουν τα γερατειά.

 

Απάντηση