Πρωτοσέλιδο ντροπής από τη Δημοκρατία: «πυρ κατά λαθραίων» η Μανωλάδα!

Ως μαύρη σελίδα στη δημοσιογραφία θα μείνει το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Δημοκρατία, όπου το θέμα της εργοδοτικής σφαγής των μεταναστών εργατών γης παρουσιάζεται με τον εξής τίτλο: «Φράουλες και αίμα! Άνοιξαν πυρ κατά λαθραίων που ζητούσαν τα μεροκάματά τους«.

prwtoselidoath18042013Λίγες ημέρες νωρίτερα, το Associated Press είχε απαγορεύσει στους συντάκτες του να χρησιμοποιούν στα ρεπορτάζ τους τον όρο «λαθρομετανάστης». Η εγχώρια δεξιά δημοσιογραφία πάντως, στον αντιμεταναστευτικό της οίστρο που δεν κάνει διακρίσεις, δεν δίστασε να περάσει από …προσαγωγή, έλεγχο και δίκη τα θύματα μιας δολοφονικής επίθεσης και να τα κατατάξει άκριτα, ρατσιστικά και αντιδεοντολογικά στους «χωρίς χαρτιά».

Τα ανθρωπόμορφα τέρατα που πήγαν να δολοφονήσουν εργαζόμενους δεν κατονομάζονται καν στον προσεγμένο τίτλο: Το υποκείμενο του «άνοιξαν πυρ» είναι αόριστο, σε αντίθεση με τα θύματα που με τον προσδιορισμό «λαθραίοι» εντάσσονται στους εκτός νόμου, τους παράνομους – μπορεί κάλλιστα να είναι αυτοί οι εγκληματίες, όχι οι κουμπουροφόροι μπράβοι της εργοδοσίας!!

 

 

Απάντηση