Δημαράς: έτοιμοι να κατεβούμε μόνοι


Με μια ανακοίνωση που μάλλον προδίδει σύγχυση παρά σαφείς θέσεις, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών δηλώνει την αποτυχία συνεννόησης μέχρι στιγμής με όμορους πολιτικούς χώρους για τη σύναψη προεκλογικής συμφωνίας. Την ίδια στιγμή ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα «είναι έτοιμο να κατέβει με συνδυασμούς σε ολόκληρη τη Χώρα, εφόσον προκηρυχτούν εκλογές».

Όλο το προηγούμενο διάστημα διέρρεαν πληροφορίες που έφεραν τον Γιάννη Δημαρά να βρίσκεται σε συνεννόηση με τον Πάνο Καμμένο, τον «παιδικό του φίλο». Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν πως βολιδοσκοπούν το Πανελλήνιο Άρμα, όμως χωρ΄ς αποτέλεσμα. Τελικώς, η εκλογική τακτική του ανεξάρτητου βουλευτή που μαζί με τη Σοφία Σακοράφα και τον Βασίλη Οικονόμου είπαν το πρώτο και μεγάλο «όχι» στο πρώτο Μνημόνιο τον Μάιο του 2010, παραμένει μέχρι σήμερα θολή.

Τίποτε όμως δεν είναι δεδομένο. «Από της ιδρύσεώς του, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών και προσπάθησε και ζήτησε και επεδίωξε τη συνεργασία όλων των δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων, συνεργασία, που θα κατέληγε σ’ ένα κοινό ψηφοδέλτιο πάνω σε συμφωνία πολιτικών αρχών», ξεκαθαρίζεται, σε μια θέση που θυμίζει μάλλον Μίκη Θεοδωράκη. Και προσθέτουν: «Το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών μέχρι τη στιγμή που, θα ανακοινωθούν επίσημα οι εκλογές συνεχίζει την προσπάθεια αυτή». Άρα τελικές ανακοινώσεις σε λίγες ημέρες…

Απάντηση