Οι εκσυγχρονιστές πάνε ΔΗΜΑΡ

Τη βλέπουν σαν «Stepping stone» για τη σύγκλιση με το ΠΑΣΟΚ

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε

Η κλίκα των εκσυγχρονιστών επιστρέφει να «ζήσει το μύθο της» μέσα από τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.  Τα «παιδιά του Σημίτη»  όπως αποκαλούνται μεταξύ τους, πολιτικοί λοχαγοί όπως τους αποκαλούν τα μίντια, πρώην ΠΑΣΟΚ είδαν φως και μπήκαν στο νέο ανανεωτικό κόμμα.  «’Ερχονται οι πρώην λοχαγοί» γράφει και το Βήμα για την προσχώρηση πάλαι ποτέ μελών του Εθνικού Συμβουλίου του σημιτικού ΠΑΣΟΚ, που ανήκουν στο λεγόμενο εκσυγχρονιστικό χώρο.  Δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΔΗΜΑΡ αλλά θα παρουσιάσουν πολιτική διακήρυξη με την οποία θα εκφράσουν το πλαίσιο των θέσεών τους για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς που τους κάνει να δώσουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στη ΔΗΜΑΡ.  Δηλαδή το κόμμα του Φώτη Κουβέλη λειτουργεί ως σκαλάκι, “stepping stone” για παροπλισμένους οπαδούς του ακραίου σημιτισμού για σύγκλιση με το ΠΑΣΟΚ του Ε. Βενιζέλου και των μετεκλογικών σχεδίων αναδιάταξης του πολικού σκηνικού, ίσως με την προσχώρησή τους σε ένα κόμμα «Παπαδήμου-Γιαννίτση».

Όπως λένε από το επιτελείο της ΔΗΜΑΡ, έχει προγραμματιστεί για την Μ. Τρίτη δημόσια παρέμβαση για την επισημοποίηση της συνεργασίας της με δώδεκα στελέχη από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων μέλη της κίνησης «Νέα σοσιαλδημοκρατική συμφωνία», όπως οι κ.κ. Γ. Θωμάς, Στ. Μανίκας, Ι. Νικολάου, Φρ. Παπαδέλης, Μ. Σταυρακάκης.

Το πρωί της Μ. Δευτέρας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλης και ο υπεύθυνος του προγράμματος κ. Σάκης Παπαθανασίου θα παρουσιάσουν τους βασικούς προγραμματικούς άξονες της ΔΗΜΑΡ και την πολιτική της πρόταση στα γραφεία της Αγίου Κωνσταντίνου, στην Ομόνοια.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, στο φουαγιέ του Μουσείου Μπενάκη η συζήτηση περί τέχνης και πολιτικής έχει έντονο προεκλογικό χρώμα. Είναι εκδήλωση του Τομέα Πολιτισμού της ΔΗΜΑΡ με ομιλητή τον κ. Κουβέλη, για να φέρει τις θέσεις της ΔΗΜΑΡ κοντά σε ανθρώπους της επιστήμης, των γραμμάτων και της τέχνης. Εκεί θα ανακοινωθούν ονόματα προσωπικοτήτων, που είτε στηρίζουν εκλογικά την ΔΗΜΑΡ (όπως οι ηθοποιοί κ.κ. Γιώργος Αρμένης και Στέλιος Μάινας, ο μουσικός και τραγουδιστής κ. Μπάμπης Τσέρτος κ.ά.), είτε μετέχουν στα ψηφοδέλτιά της (όπως ο ηθοποιός κ. Γιάννης Μπέζος στο Επικρατείας, ο ηθοποιός και σεναριογράφος κ. Γιώργος Κυρίτσης στα Τρίκαλα κ.ά.).

Η Δημοκρατική Αριστερά αφού έστησε πλάτη να βγάλει δήμαρχο τον Γ. Καμίνη των απαγορεύσεων των διαδηλώσεων τώρα δίνει «αριστερό» άλλοθι στα ρετάλια της κεντροαριστεράς, σε παροπλισμένους Σημιτικούς.  Ποιος εκμεταλλεύεται ποιόν θα φανεί σύντομα με τη ΔΗΜΑΡ να ξεφουσκώνει συνεχώς δημοσκοπικά σαν μπαλόνι.

Απάντηση