Μνημόνιο ευρωδουλείας και υποταγής 38 διανοουμένων

Θλίψη προκαλεί κείμενο 38 διανοουμένων, καλλιτεχνών, δημοσιογράφων και λογοτεχνών (μεταξύ των οποίων αξιόλογοι συγγραφείς όπως η Άλκη Ζέη)  που τιτλοφορείται «Ελλάδα και Ευρώπη» . O Γεράσιμος Νοταράς τελικά δεν υπέγραψε.  Καταγγέλλει υφαρπαγή της υπογραφής του!

«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο βιαστής είναι πιο κακός άνθρωπος από την κοπέλα που βγάζει τα βυζιά της έξω και προκαλεί. Τη βία τη ζητάει η ίδια, θέλει να τη βιάσουν» είχε δηλώσει ο ζωγράφος Κώστας Τσόκλης που μαζί με άλλουν 37 «πνευματικούς ταγούς» της εξουσίας ζητάει ουσιαστικά από τους Έλληνες να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τον «βιασμό» τους από τους θεσμούς.

Στο κείμενο αναφέρονται στη βοήθεια που  μας παρείχε διαχρονικά η ευρωπαϊκή συμμαχία.  Οι «πνευματικοί ταγοί» μαζί με υπουργούς μνημονιακών κυβερνήσεων (όπως ο Παντελής Καψής)  ζητάνε από τους Έλληνες να ψηφίσουν υπερ της πρότασης των δανειστών (ποου περιλαμβάνει τα μέτρα που αναφέρονται στη φωτογραφία).

 

 

telesigrafo

 

Αναλυτικά η επιστολή τους χωρίς σχόλια:
Ελλάδα και Ευρώπη είναι πολιτιστικά έννοιες ταυτόσημες από τα πανάρχαια χρόνια της ιστορίας τους. Προπύργιο και προμαχώνας η Ελλάδα της Ευρώπης εναντίον σε κάθε εξωτερικό εχθρό. Βοηθός και αρωγός η Ευρώπη της Ελλάδας σε κάθε αντιξοότητα σε χαλεπούς καιρούς ως τα σήμερα.

Αυτό αποδεικνύει, μεταξύ άλλων, η μέριμνα των εταίρων μας για την ανάπτυξη των υποδομών της χώρας, η υποδοχή Ελλήνων φοιτητών στα καλλίτερα πανεπιστήμια της ηπείρου, η συμμετοχή των Ελλήνων επιστημόνων στα ευρωπαϊκώς χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα, οι αγροτικές επιδοτήσεις και άλλα, για να μη μιλήσoυμε για την διασφάλιση, χάρη στην ευρωπαϊκή συμμαχία, των συνόρων της χώρας από κάθε ξένη βουλιμία.

Σ’ αυτήν την Ευρώπη πρέπει να μείνουμε πιστοί. Τα παιδιά μας δεν θα μας συγχωρήσουν ποτέ, αν δεν πρυτανεύσει στις αποφάσεις μας το εθνικό συμφέρον. «Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία», έγραψε ο Κάλβος, «Αν μισούνται ανάμεσά τους δεν τους πρέπει λευτεριά», είπε ο Σολωμός

Όλοι λοιπόν ενωμένοι και αποφασιστικοί να πούμε την ερχόμενη Κυριακή: Ναι στην Ευρώπη, την ευρύτερη πατρίδα μας.

Eλένη Αρβελέρ, Νίκος Αλιβιζάτος, Θανάσης Βαλτινός, Θάνος Βερέμης, Κατερίνα Γαρδίκα, Νίκη Γουλανδρή, Βασίλης Γούναρης, Άγγελος Δεληβοριάς, Γιώργος Δερτιλής, Νικηφόρος Διαμαντούρος, Απόστολος Δοξιάδης, Αρίστος Δοξιάδης, Άλκη Ζέη, Παναγιώτης Ιωακειμίδης, Παντελής Καψής, Χαρά Κιοσσέ, Γιώργος Κουρουπός, Χρύσα Μαλτέζου, Λίλα Μαραγκού, Πέτρος Μάρκαρης, Ναταλία Μελά, Νανά Μούσχουρη, Γιώργος Μπαμπινιώτης, Μαρία Νυσταζοπούλου Πελεκίδου, Γιώργος Παγουλάτος, Γιώργος Παμπούκης, Λευτέρης Παπαγιαννάκης, Στέλιος Ράμφος, Κωνσταντίνος Σβωλόπουλος, Μιχάλης Σταθόπουλος, Παναγιώτης Τέτσης, Μιχάλης Τιβέριος, Κώστας Τσόκλης, Λουκάς Τσούκαλης, Αλέκος Φασιανός, Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Παναγής Ψωμόπουλος.

Απάντηση