Η θανάσιμη μοναξιά του γηραλέου «ναι»

…και καταγγελία του Γεράσιμου Νοταρά για υφαρπαγή της υπογραφής του.

Αν κάτι εντυπωσιάζει με τους 38 διανοούμενους (ο Γεράσιμος Νοταράς ΔΕΝ υπέγραψε) που εκφράζουν την πίστη τους στην Ευρώπη, αυτό δεν είναι μόνο ο ραγιαδισμός που αποπνέει το κείμενό τους. Είναι και η ηλικιακή τους σύνθεση, αφού ο μέσος όρος της ηλικίας τους είναι άνω των εβδομήντα! Αναζητώντας τα βιογραφικά τους και το έτος γέννησής τους στο διαδίκτυο, διαπιστώσαμε τα ακόλουθα:

4 είναι 90άρηδες και βάλε, γεννημένοι τη δεκαετία του ΄20.

16 είναι συν/πλην 80

6 είναι συν/πλην 70.

Ο πιο νέος ανάμεσά τους είναι 59 ετών, ενώ μετρημένοι στα δάχτυλα είναι οι κάτω των 70. Είναι αλήθεια πως κάποιων την ηλικία δεν τη βρήκαμε, όμως κρίνοντας από τα βιογραφικά τους δεν πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη νεότητα.

Μήπως είναι ρατσιστικό το να κρίνουμε τις θέσεις κάποιων με βάση την ηλικία τους; Δεν είναι βιολογικό το θέμα. Μόνο για γεροντικό πείσμα θα μπορούσε, π.χ., δεν θα μπορούσε κάποιος να επικρίνει, π.χ., τον Μίκη Θεοδωράκη. Στην πραγματικότητα αυτό που κρίνουμε αρνητικά είναι η ΑΠΟΥΣΙΑ της νεότερης γενιάς. Όλοι αυτοί οι υπογράφοντες συγκροτούν ένα ηλικιακό, ακαδημαϊκό και μιντιακό κατεστημένο που στη, συγκεκριμένη περίπτωση, υπερασπίζεται ό,τι πιο γερασμένο και ξεπερασμένο προσπαθεί να επιβληθεί στην ελληνική κοινωνία. H γεροντίλα όπως και η γεροντοκορίλα δεν ορίζονται με βάση την ηλικία του σώματος, αλλά του πνεύματος.

Υ.Γ. 1: Μπορεί το περιεχόμενο του κειμένου να μην παραπέμπει άμεσα στο ΝΑΙ, όμως αυτή η εξιδανίκευση της Ευρώπης, που προβάλλεται σαν ανάχωμα στη βαρβαρότητα, μόνο το στρατόπεδο του ΝΑΙ εξυπηρετεί. Με το ίδιο δουλικό πνεύμα, στη θέση της Ευρώπης θα μπορούσε να μπει η Αμερική με το Σχέδιο Μάρσαλ ή και η τσαρική Ρωσία ή και η Σοβιετική Ένωση όπου τόσα  Ελληνόπουλα σπούδασαν εκεί τις μέρες του «υπαρκτού»… Παιδαριώδης έκθεση ιδεών είναι το κείμενο και κρίμα για κάποιες (μετρημένες στα δάχτυλα) υπογραφές.

Και η καταγγελία του Γεράσιμου Νοταρά:

Οι τοπικοί κεκράκτες του Σόϊμπλε ξεπέρασαν όλα τα όρια της εθελοδουλίας υποκλέπτοντας υπογραφές για να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Έτσι εμφάνισαν το όνομά μου εις το TVXS ως συντασσόμενο με τους προπαγανδιστές του ναι.

Είναι πανελλήνια γνωστό ότι είμαι ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού και ότι παραμένω μαχητικά και ανυποχώρητα υποστηρικτής της Κυβέρνησης της Αριστεράς που προσπαθεί να βγάλει την Ελλάδα από την μνημονιακή λογική.

Οι φτηνές προπαγανδιστικές απάτες των Νενέκων δεν πρόκειται να παρασύρουν τον ελληνικό λαό στο δρόμο που έχει χαράξει για την ανατροπή της ξενόδουλης υποταγής.

Γεράσιμος Νοταράς

Σημείωση: ο Γεράσιμος Νοταράς, κοινωνιολόγος, συγγραφέας, είναι γνωστός για την αντιστασιακή του δράση, καθώς και για το πλούσιο κοινωνικό έργο του ως πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ.

Απάντηση