Ο νέος Σουλεϊμάν Σαμαράς, παίρνει κεφάλια

Τη δόξα και του Σουλτάνου Σουλεϊμάν Χαν που έχει καταπλήξει το τηλεοπτικό κοινό με την πολιτική του αποτελεσματικότητα, ζήλεψε ο Αντώνης Σαμαράς και προσάρμοσε στη «μνημονιακή δημοκρατία» της ομοφωνίας τις μεθόδους του. Προχώρησε σε ένα δεύτερο προληπτικό αποκεφαλισμό βουλευτή του, του βουλευτή Φθιώτιδας Νίκου Σταυρογιάννη, για μια συνέντευξη που έδωσε την Κυριακή!

Μιλώντας στη στη Realnews της Κυριακής, ο Ν. Σταυρογιάννης υπέπεσε στο θανάσιμο αμάρτημα να εκφράσει την πρόθεσή του να μην ψηφίσει τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, ενώ τα χαρακτήρισε «άδικα» και «αναποτελεσματικά». Μεταξύ άλλων ο βουλευτής είπε: «Δεν μου επιτρέπει η συνείδησή μου να ψηφίσω μέτρα που εξαθλιώνουν τους πλέον αδύναμους νοικοκυραίους της χώρας».

Λίγες ώρες αργότερα, το γραφείο Τύπου της ΝΔ ανακοίνωσε: «Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τον Βουλευτή Φθιώτιδος κ. Νίκο Σταυρογιάννη. Παράλληλα, με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ν.Δ. κ. Ιωάννη Τραγάκη, παραπέμπει στην Επιτροπή τον Βουλευτή κ. Νίκο Σταυρογιάννη, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της Νέας Δημοκρατίας».

Θυμίζουμε ότι στις αρχές Αυγούστου ο Αντώνης Σαμαράς διέγραψε τον Νίκο Νικολόπουλο για ένα σχόλιό του στο twitter: «η σημαία της επαναδιαπραγμάτευσης όνειρο ήταν, τη λησμονήσαμε» έγραψε τότε ο βουλευτής για να φάει την άμεση διαγραφή του.

Δημοκρατία και Μνημόνιο φαίνεται πως δεν πάνε μαζί.

Απάντηση