ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Οικονομικό έγκλημα η αυτοκτονία

Δεν θα ασχοληθούμε με τις δηλώσεις ντροπής που ακούστηκαν από επίσημα χείλη. Δεν αξίζουν καν την αναπαραγωγή για λόγους καταδίκης. Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του τονίζει μεταξύ άλλων ότι «τα πολλαπλά βάρη που βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής και η σχέση τους με την αύξηση των αυτοκτονιών έχει εδώ και καιρό επισημανθεί από τις έρευνες των ειδικών φορέων.  Είναι καιρός να σταματήσει η βάρβαρη πολιτική που καταδικάζει το λαό στη χώρα μας, αλλά και τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς στη φτώχεια και την απόγνωση».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μίλησε για «οικονομικό έγκλημα στο κέντρο της Αθήνας και σημείωσε: «Η αλληλεγγύη και η ανατροπή είναι θέματα επιβίωσης. Πρέπει να τους διώξουμε πριν μας εξοντώσουν. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πρωτοστατήσει καλώντας όλη την Αριστερά για να γίνει η οργή, συλλογικός αγώνας. Μόνο αυτός, μπόρεσε σε δύσκολες στιγμές να διακόψει τις ατομικές πορείες απόγνωσης δημιουργώντας ρεύματα αισιοδοξίας».

Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών – Σπίθα εξέδωσε ανακοίνωση που επισημαίνει: «Το κύμα αυτοκτονιών έγινε σύμβολο της κατάστασης που βιώνει η χώρα μας αυτή τη στιγμή. Είναι ανεπίτρεπτο στις δημοκρατίες (αν υποθέσουμε ότι είμαστε ακόμα σε καθεστώς δημοκρατίας) πολίτες να οδηγούνται στην αυτοχειρία μέσα απο την  απόγνωση, την οργή και της απελπισία. Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών καταγγέλει την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης. Μόνη  λύση είναι ο αγώνας του λαού, ο οποίος με επιμονή και πείσμα θα αγωνιστεί για την ανατροπή των συνθηκών που του επεβλήθησαν».

Ο Γιάννης Δημαράς, επικεφαλής του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών δήλωσε: «Η συγκλονιστική και ταυτόχρονα τραγικά συμβολική αυτοκτονία του συνταξιούχου στην πλατεία Συντάγματος αποτελεί ένδειξη για το πού οδήγησαν την ελληνική κοινωνία. Ένοχοι για το αίμα του Έλληνα συνταξιούχου είναι όλοι όσοι έχουν ψηφίσει την εκχώρηση της χώρας και της αξιοπρέπειάς μας».

Το dikaioma.gr καλώντας στη συγκέντρωση τονίζει: «Δεν θα αφήσουμε την βία της αδικίας, της κρίσης, της ανεργίας, της διάλυσης της κοινωνίας και της χώρας από μνημόνια – τρόϊκα – πολιτικό κατεστημένο να οπλίσει και άλλα χέρια που στρέφονται εναντίον μας σαν κοινωνία, να μας στρέψει τον έναν εναντίον του άλλου.
Δείξαμε πολλές φορές τη δύναμη σαν λαός όταν σταθήκαμε ενωμένοι σε κάθε κατακτητή, σε κάθε μειοψηφία που θέλησε να μας εξουσιάζει. Ήρθε η ώρα να το κάνουμε άλλη μια φορά!».

Απάντηση