Διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Στις 21/3 είναι η παγκόσμια μέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, αλλά και η κούρδικη γιορτή Νεβρόζ, που συνδέεται με τον αγώνα του Κούρδικου λαού για αυτοδιάθεση. Γύρω από αυτή την ημερομηνία γίνονται κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα έχουν εξαγγελθεί οι καθιερωμένες εκδηλώσεις και πορείες. Όμως ειδικά φέτος το περιεχόμενο των κινητοποιήσεων αποκτά άλλη βαρύτητα με την ένταση των πολεμικών συγκρούσεων και τα μαζικά κύματα προσφύγων.

Στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 19/3 κοινή συγκέντρωση και πορεία ξεκινά στις 3 το μεσημέρι από την πλ. Βενιζέλου και καλούν όλες οι συλλογικότητες της πόλης.

Στην Αθήνα η ΚΕΕΡΦΑ καλεί το Σάββατο 19/3 στις 3 μμ από την Ομόνοια συγκέντρωση και πορεία εντάσσοντας το πλαίσιο του καλέσματος στη διεθνή συνάντηση που έγινε στο Λονδίνο ενάντια σε ρατσισμό, ξενοφοβία, την Ευρώπη των φραχτών, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις επεμβάσεις σε Μέση Ανατολή, Αφρική και Ασία.

Εργατικές ομοσπονδίες, κοινωνικές, πολιτικές, μεταναστευτικές οργανώσεις οργανώνουν ένα 4ήμερο εκδηλώσεων 18-21/3 στη σχολή Καλών Τεχνών και καλούν το Σάββατο στις 2 μμ στην πλ. Βικτωρίας. Δηλωμένη διάθεση και των δύο κινητοποιήσεων είναι κοινή πορεία προς τη Βουλή και στα γραφεία της ΕΕ.

Ο Συντονισμός για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, συλλογικοτήτων καλεί να συντονίσουμε τις δράσεις για να γίνει όπως τονίζει στην ανακοίνωση του πιο αποτελεσματικός ο αγώνας μας ενάντια στους πολέμους και τις αντιμεταναστευτικές-αντιπροσφυγικές πολιτικές κυβερνήσεων, ΝΑΤΟ και Ε.Ε., για να φέρει αποτελέσματα η αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες.
Η αντικαπιταλιστική αριστερά έχει στόχο να παρέμβει στις κινητοποιήσεις προβάλλοντας το αναγκαίο περιεχόμενο για μια μεγάλη αντιπολεμική, αντιϊμπεριαλιστική, αντιΝΑΤΟική διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης, Ε.Ε. και τον εγκλεισμό προσφύγων και μεταναστών.

Απάντηση