Ηλεκτρονικός «πόλεμος» στα σόσιαλ μίντια από τους χρυσαυγίτες

Πως να αποχαρακτηριστεί ένα κείμενο με «μη ασφαλές περιεχόμενο». 

Σε δεκάδες κείμενα με αντιναζιστικό περιεχόμενο από δεκάδες blogs έχουν κάνει report ως δήθεν  «μη ασφαλές περιεχόμενο» στο facebook οι χρυσαυγίτες με αποτέλεσμα από το μεσημέρι της Πέμπτης εκατοντάδες κείμενα που έχουν μέσα τις λέξεις «Χρυσή Αυγή» και «Κασιδιάρης» ή «επίθεση νεοναζί» να αποκλείονται από το facebook.  Αυτό γίνεται με ενορχηστρωμένη διαδικτυακή επίθεση στο facebook από δεκάδες λογαριασμούς των μελών και φίλων του φιλοναζιστικού κόμματος (οι περισσότεροι ψεύτικοι).  Δεν χρειάζονται πολλά report για να αποκλειστεί ένα κείμενο μερικές δεκάδες αρκούν.

Τέτοιες πρακτικές οι εχθροί της δημοκρατίας τις έχουν χρησιμοποιήσει δεκάδες φορές με αποκλεισμούς μέσα από την κατάχρηση των αντιφάσεων και των κενών στη λειτουργία των σόσιαλ μίντια. Περιττό να πούμε ότι δεν χάθηκε και ο κόσμος αν μερικά άρθρα δεν μπουν στο facebook, ούτε φυσικά έχουμε αυταπάτες πως ο φασισμός μπορεί να τσακιστεί στο facebook και στο διαδίκτυο.

Edit: Χάρη στην έγκυρη κινητοποίηση και το μαζικό antireporting. Τα περισσότερα κείμενα ξε-αποκλείστηκαν από το facebook. Ευχαριστούμε πολύ.

Πάντως μπορεί να γίνει μαζικό anti-reporting. Αν προσπαθείτε να κάνετε share στο facebook ένα κείμενο με αντιναζιστικό περιεχόμενο και δεν σας αφήνει:

Αφότου εμφανιστεί το παράθυρο κοινοποίησης στο facebook και επιλέξετε το πλήκτρο “κοινοποίηση συνδέσμου”, θα εμφανισθεί παράθυρο με τίτλο “Δυστυχώς, η δημοσίευση αυτή περιέχει μια μπλοκαρισμένη διεύθυνση URL”.

Σε αυτό το παράθυρο, κάνουμε κλικ στον υπερσύνδεσμο “ενημερώστε μας”.

Αμέσως μετά, εμφανίζεται νέο παράθυρο, με τρεις ερωτήσεις. Συμπληρώνουμε τις απαντήσεις μας στα κενά χωρία, πατάμε “αποστολή” και έτσι, συμβάλλουμε στο αντι-reporting του κειμένου.

Τις οδηγίες τις έδωσε το left.gr για να γίνει anti-reporting σ’ένα κείμενο από το ιστολόγιο του Γιάννη Αλμπάνη αλλά ισχύει για όλα τα κείμενα που έχουν αποκλειστεί.

One thought on “Ηλεκτρονικός «πόλεμος» στα σόσιαλ μίντια από τους χρυσαυγίτες

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: