Ανακωχή τέλος μεταξύ Οικολόγων και ΔΗΜΑΡ
Με μια πολύ σκληρή δήλωση της Ιωάννας Κοντούλη έλαβε τέλος το άτυπο μορατόριουμ που ίσχυε μεταξύ Οικολόγων Πρασίνων και Δημοκρατικής Αριστεράς όλους τους τελευταίους μήνες, από τις προσπάθειες εκλογικής και πολιτικής συμπόρευσης ως και τη συμμετοχή του Φώτη Κουβέλη στην τρικομματική κυβέρνηση.
«Αυτοί που χθες στην Βουλή κρύφτηκαν πίσω από το «παρών» επέλεξαν να είναι απόντες από την συζήτηση για το μέλλον της χώρας και παράλληλα ανέδειξαν το πρόβλημα πολιτικής νομιμοποίησης που έχει αυτή η Κυβέρνηση», σημειώνει η Ιωάννα Κοντούλη που υπήρξε επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων στην πρόσφατη αναμέτρηση, ενώ σήμερα έχει την ιδιότητα του μέλους του Πανελλαδικού Συμβουλίου του κόμματος.
«Τα μέτρα είναι ευθεία βολή εκτέλεσης των πιο ευάλωτων κοινωνικά στρωμάτων προς όφελος των τραπεζών και των δανειστών», τονίζει το πράσινο στέλεχος, ενώ υπογραμμίζει: «Η αύξηση της φτώχειας, το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ φτωχών – πλούσιων με ταυτόχρονη καταστροφή των συλλογικών αγαθών και φυσικών πόρων προδιαγράφουν πορεία σταθερή για την έξοδο της χώρας μας από το ευρώ» και συμπεραίνει ότι τέτοια μέτρα «μπορούν να εφαρμοσθούν μόνο με αυταρχικές καθεστωτικές μεθόδους».
«Δυστυχώς μπροστά σε αυτό η ΔΗΜΑΡ επέλεξε να πατάει σε δύο βάρκες», τονίζεται στη δήλωση που καταλήγει πως «η χώρα χρειάζεται δημοκρατικές λύσεις και δημοκρατικές Κυβερνήσεις».
Η δήλωση του στελέχους των Οικολόγων (και όχι επισήμως του κόμματος) έγινε ακριβώς την ώρα που ο Φώτης Κουβέλης συναντιόταν με τον συμπρόεδρο της πράσινης ευρωομάδας του Ευρωκοινοβουλίου Ντανιέλ Κον Μπεντίτ που ήρθε στην Αθήνα για να λάβει μέρος σε συνέντευξη Τύπου με θέμα το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, χωρίς να έχουν γίνει ακόμη δημοσίως γνωστά τα όσα είπε ο «πράσινος Ντάνι» στον «ροζ Φώτη».
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ πάντως, «στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα θέματα της οικονομικής κρίσης και των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. Ο Φ. Κουβέλης αναφέρθηκε εκτενώς στη συμμετοχή και στήριξη της ΔΗΜ.ΑΡ στην κυβέρνηση εθνικής ευθύνης, εξηγώντας αναλυτικά τις διαφωνίες του κόμματος στις αλλαγές που προτείνει η τρόικα στα εργασιακά, τονίζοντας ότι πολλές από τις αξιώσεις της τρόικας της απορρίπτει η ΕΕ και ότι είναι σε απόλυτη αντίθεση με το ευρωπαϊκό δημοκρατικό κεκτημένο».