ΔΗΜΑΡ: Μακριά απ’τον κώλο μας κι ας είναι και στην Κύπρο

Αδιανόητα κυνική και απίστευτα μνημονιακή είναι η ανακοίνωσε που εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας η ΔΗΜΑΡ για τις εξελίξεις στην Κύπρο. Όπως λέει το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, η απόφαση για κούρεμα των καταθέσεων «δημιουργεί υπαρκτό κίνδυνο δημιουργίας φόβου για τις καταθέσεις με τελικό αποτέλεσμα την επιβάρυνση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους. Ο κίνδυνος αυτός πρέπει να αντιμετωπιστεί με δέσμευση ότι αποτελεί έκτακτο μέτρο που αφορά μόνο την Κύπρο«!

Κανένα δάκρυ για τους Κύπριους  αδερφούς από τους πολιτικούς αμοραλιστές της Αγίου Κωνσταντίνου που μόνο λόγο παρηγοριάς βρήκαν να πουν τη γνωστή συνταγή που τρώνε το γάιδαρο αλλά αφήνουν την ουρά του : «Η περικοπή και στις μικρές καταθέσεις αποτελεί  σκληρό μέτρο και θεωρούμε αναγκαία και επιβεβλημένη την τροποποίηση της απόφασης ώστε να υπάρξουν πολλές κλίμακες στη φορολόγηση, με στόχο να περιοριστεί η επιβάρυνση  σε αυτές τις καταθέσεις».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Οι εξελίξεις στην Κύπρο επιβεβαιώνουν ότι έχει γίνει αδήριτη η ανάγκη να υπάρξει συνολική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένων  μέτρων όπως η  καθιέρωση ενιαίων κανόνων διαφανούς και εύρυθμης λειτουργίας του συνόλου του τραπεζικού συστήματος στην ευρωζώνη και η σταδιακή φορολογική εναρμόνιση. Το ζητούμενο σήμερα είναι η ισχυροποίηση των παρεμβάσεων και η σύνδεση της εξυγίανσης του τραπεζικού συστήματος και των δημοσίων οικονομικών  με την αναπτυξιακή διαδικασία, μέσα από μια πανευρωπαική οικονομική πολιτική που θα την ενισχύει».

Απάντηση