Το AIDS και η κοροϊδία της ΔΗΜΑΡ

Με τον πόνο και τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας που βρίσκονται στο τελευταίο σκαλοπάτι της κοινωνικής ιεραρχίας παίζουν οι συγκυβερνήτες της ΔΗΜΑΡ. Ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος Σπύρος Λυκούδης έφερε στη Βουλή με ερώτησή του το τραγικό ζήτημα της ραγδαίας αύξησης που παρατηρείται τα χρόνια του Μνημονίου στις μολύνσεις των χρηστών ενέσιμων ναρκωτικών από τον ιό HIV.

Φέτος, από τις αρχές του 2012 ως τον Οκτώβριο, καταγράφηκαν περίπου 500 μολύνσεις, κατά τη διάρκεια του 2011 περίπου 250, ενώ κατά την τριετία 2007-2010 διαπιστώνονταν 10 έως 15 κρούσματα ετησίως!

Όπως επισήμανε ο ίδιος ο βουλευτής, «η σοβαρότητα του ανθρωπιστικού αδιεξόδου στον πληθυσμό των αστέγων τοξικοεξαρτημένων στην Αθήνα, σε συνδυασμό με τους δραματικά αργούς ρυθμούς πρόσβασης σε προγράμματα απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ, και την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Υγείας να σταματήσει τη δωρεάν, ανώνυμη και εμπιστευτική πρόσβαση στο τεστ που ανιχνεύει τον ιό του AIDS προσδίδουν απειλητικές διαστάσεις στην αύξηση των κρουσμάτων και καθιστούν απολύτως επείγουσα την ανάληψη αποδοτικής και συντονισμένης δράσης όλων των εμπλεκομένων φορέων για την αναχαίτισή της».

Μικρή λεπτομέρεια: Υφυπουργός Υγείας στη σημερινή κυβέρνηση είναι η κυρία Φωτεινή Σκοπούλη, επιλεγμένο από τον Φώτη Κουβέλη στέλεχος της ΔΗΜΑΡ! Άλλη λεπτομέρεια: Η ΔΗΜΑΡ στηρίζει με νύχια και με δόντια την κυβέρνηση Σαμαρά, που καταγγέλλει με το γάντι στις κοινοβουλευτικές της ερωτήσεις!

Αντί για ανακοινώσεις με την πλούσια κοινοβουλευτική σας δραστηριότητα, κύριοι της ΔΗΜΑΡ, κάντε κάτι ουσιαστικό από τις θέσεις που καταλάβατε!

Απάντηση